Memorial Georges Verplancke


Op maandag 5 augustus werd gevoetbald op het Rozeveld in het kader van de Memorial Georges Verplancke.

Ter Mote-DDT 5-1

Ter Mote had er zin in en opende reeds in de aanvangsminuut de score. Het team was snel gestart en was alras goed op dreef. Bij DDT zat er ruis op de antenne, en de goede bedoelingen waren niet opgewassen tegen hun sterke en betere opponent. Hun aanvalspogingen werden vroeg in de kiem gesmoord, terwijl de infiltraties van de blauwtjes telkens splijtend waren. Logisch dan ook dat de score geleidelijk opliep. Ter Mote was heer en meester, DDT onderging het gebeuren en kon nimmer diezelfde vastberaden tegenstand brengen als in hun vorige match. Vooraleer de rust werd bereikt, gaf het bord reed een tussenstand van 5-0 aan, en de vraag was : op hoeveel zal de teller eindigen?

Na de pauze nam Ter Mote (heel) wat gas terug en voorzichtig wist DDT hun defensie aan de tand te voelen. Op wilskracht poogden de roodjes om tenminste de eerredder aan te tekenen, doch de doelman bedreigen lukte vooralsnog niet. slechts éénmaal diende ie handelend op te treden. DDT’s afweer verdedigde nu in blok en hun goallie Vanacker stond pal. Ter Mote voelde aan dat voorzichtigheid geen kwaad woord is, voor hun hoefde het niet meer zozeer. Dit liet toe dat DDT beter in de match zat, wat hun uiteindelijk toch de eerredder opleverde. Verder raakten beide teams niet meer, het verdict was reeds in het eerste bedrijf gevallen.

scoorden : Ter Mote : Vanhevel 3 en Rommelaere 2, voor DDT : Lybeer

 

White Star-Don Bosco 5-0

Wegens het duidelijke klasseverschil leek een doelpuntenfestival in de maak, maar Don Bosco heeft op een faire manier uitstekend weerstand geboden. Edoch, reeds in de aanvangsminuten stonden de wijkjongens al op achterstand. WS bleef het balbezit opeisen en ging met verzorgd academisch voetbal op zoek naar verdere goals. Don Bosco diende veel loopwerk te verrichten om WS een halt toe te roepen. Zo nu en dan staken ze hun neus aan het venster. Zo moest de WS-doelman een save uit zijn mouw schudden, en werd ook eens de doellat geviseerd. WS van zijn kant combineerde lustig verder, hun métier zei dat het wel goed zou komen. En kwam inderdaad de 2-0 op het bord. Verder hielden doelman Desendere en libero Gevaert de deur op slot, terwijl de rest van het team vrank en vrij hardnekkig tegenstand bleef bieden. Met die 2-0 tussenstand werden dus de verfrissingen opgezocht.

Na de rust waren we getuige van eenrichtingsverkeer. Don Bosco deed wat het kon, maar moest bijwijlen alle hens aan dek roepen. WS had meer moeite dan vooraf gedacht om openingen te vinden in het pantser, en enkele doelrijpe knallen strandden op één of andere verdediger. DB kon toch eens een tegenprik plaatsen, de doelman redde. WS nam nu zijn tegenstander in een wurggreep om niet meer te lossen, Het was soms bewonderenswaardig hoe DB het blauwe raderwerk bleef verstoren. Diep in de tweede helft kwam de 3-0 toch uiteindelijk op het bord via een onhoudbare loeier op vrijschop. De gelegenheidsdoelman kon er alleen maar naar kijken. WS ging op zijn elan door, Don Boscco had het beste van hunzelf gegeven maar moest verder passen. zo wist WS de stand nog uit te diepen tot een forfaitscore. Een goede voorbereidingsmatch voor het verrassend weerbare Don Bosco, en al met al een walk in the park voor White Star.

scoorden : Vergote, Soete, Heinderickx, Dejonghe en de onvermijdelijke Vanacker.

donderdag 8 augustus
19 uur: TG Houtland- Rozeveldvrienden
21 uur: Postboys- Eendracht Torhout
vrijdag 9 augustus
19 uur: White Star- Ter Mote
21 uur: Don Bosco- DDT

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *