Memorial Georges Verplancke

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus worden de finalewedstrijden gespeeld van de Memorial Georges Verplancke.

Wie krijgt welke beker?

We blikken nog even terug op de kruisfinales….

Rozeveld-Don Bosco 2-1

Reeds in de aanvangsminuten werd de stand geopend. Blomme bracht met een loeier de Rozeveldboys op 1-0. Edoch, 5 minuten later was alles te herdoen toen Hemeryck de wijkjongens op gelijke hoogte trapte, 1-1. We dachten aan een doelpuntenfestival, maar de tweestrijd ging gelijk opgaand op en neer zonder vooralsnog de doelmannen te bedreigen. Don Bosco, zichtbaar gegroeid in het tornooi, begon geleidelijk het heft in handen te nemen, en kreeg kansen. Tweemaal  kon hun snelle spits alleen op doel afgaan maar hij moest telkens zijn meerdere erkennen. Daar hield de goalie zijn team recht. De rest van de eerste helft kabbelde rustig voort zodat met die gelijke stand de rust werd bereikt.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld tussen twee moeilijk scorende elftallen. Don Bosco posteerde zich van langs om meer en meer op de helft van de groenwitten maar kende pech bij het besluiten. Nu was de paal spelbreker. Hun licht overwicht werd dus niet beloond. Integendeel, aan de overkant was het wel raak. Op een zeldzame tegenaanval glipte Deprez door de linies en met een harde precieze plaatsbal trof ie raak, 2-1. Don Bosco moest nu achtervolgen, deed er alles aan maar kon de compacte defensie niet in verlegenheid brengen, een balletje buitenkant paal niet te na gesproken. Don Bosco liep aldus op een gasbek daar het hun kansen niet wist te verzilveren. Ze spelen nu voor plaats 7 of 8. Rozeveld behaalde een vleiende zege, was vandaag in mindere doen en gaat voor plaats 5 of 6.

DDT-Postboys 7-2

Sprekende cijfers. DDT had er duidelijk zin in en zocht alras de aanval op. Dit loonde al snel, want met twee sublieme vluchtschoten verwierven ze een dubbele voorsprong. Postboys schrok zich een hoedje, en vooraleer ze het goed en wel beseften, stond de 3-0 reeds op het bord. Slechts éénmaal roken ze aan een kans en die werd verzilverd via een perfecte lob, 3-1. Verder heerste en regeerde het technisch sterkere DDT en Postboys moesten alle zeilen bijzetten om geen grote averij op te lopen. Toch kwam de 4-1 op het bord, meteen de ruststand.

Na de pauze ging DDT op zijn elan door en de postiers hadden daar geen antwoord op. Ze dienden de wedstrijd lijdzaam te ondergaan. De aanvallen volgden elkaar op zoals golven op een kuststrook, doelpunten konden niet uitblijven. Postboys was ietwat apatisch, niet zo vinnig verdedigend zoals we hen normaal kennen, en konden niet verhinderen dat de teller naar 7 steeg. Het raderwerk van DDT draaide immers soepel. Op vrijschop netten de groenen daarna de 7-2, een doekje voor het bloeden. Postboys incasseerde reeds 16 goals, sputtert dus en speelt voor plaats 7 of 8. DDT is vandaag opgestaan en etaleerde zijn kunnen. Het gaat voor plaats 5 of 6.

scoorden : voor Post Debeuckelaere en Gouwy, voor DDT Lybeer, Maes, Vanhoecke 2 en de onvermijdelijke Taveirne 3

Houtland-Ter Mote 2-0

De eerste halve finale is een zeer aangenaam kijkstuk geworden. Beide teams gingen er alras vol voor. Ze etaleerden hun techniek en combinatievermogen met veel presence. Met verzorgd voetbal hielden ze elkaar op de middenstrook in evenwicht, terwijl de defensies het slot op de deur hielden. Er werd geduelleerd op hoog niveau. Korte balwisselingen werden afgewisseld met precieze flankveranderingen, kortom : leuk voor de kijkers. Toch vonden de tennisboys de opening. Schotte stuurde zijn man het bos in en krulde het leer fraai in de bovenhoek, 1-0. De ban was gebroken, TM was op achtervolgen aangewezen. Het tempo lag hoog, net zoals de snelheid van uitvoering. TM zocht de gelijkmaker terwijl Houtland zich nimmer ingroef maar verder ook volop ten aanval trok. Zodoende ging het duel lekker en lustig op en neer. Het rijzige elftal van TM kon hun opponent niet in gebreke vinden, met die arsenalscore werd de rust ingegaan.

Ter Mote kwam het best uit de kleedkamer en was vast van plan iets aan die achterstand te doen. De hemelsblauwen veroverden het middenveld en zetten daar een blok neer. Geleidelijk nam TM het initiatief in handen en noopte Houtland tot stand houden. Hun aanvalspogingen werden steeds spaarzamer. Kansen voor TM konden niet uitblijven, en die kwamen er ook. Tweemaal verscheen er ééntje vrij voor  doelman Vanraepenbusch, maar die liet zich niet in de luren leggen en had telkens het laatste woord. Ook een trefzekere schuiver wist ie met een kattensprong in corner te duwen. Hij hield zijn team recht. En zoals zo dikwijls, gebeurde het dan aan de overzijde. Vanuit het niets tikte Verschaeve de 2-0 tegen het net. Er restte niet veel tijd meer, TM zette nu alles op alles en drukte Houtland in zijn eigen 16. Hun ultieme stormloop baatte niet, en toen een laatste kopbal overging, was de strijd beslecht. Houtland gaat dus naar de finale, Ter Mote speelt voor 3 of 4.

White Star-Eendracht 8-5

Ja u leest goed. Was de vorige 1/2 finale uiterst onderhoudend, dan was dit er ééntje vol vuurwerk en spektakel.WS liet er geen gras over groeien en klom reeds in de twee aanvangsminuten op een 2-0 voorsprong. Varkentje gewassen, dacht men, maar niets was minder waar. ET scoorde direct tegen, en even later was alles te herdoen, 2-2 na een 10-tal minuten. Van een vliegende start gesproken. Favoriet  WS zocht daarna de aanval op, doch ET toonde zich een harde noot om kraken en sprak een hartig woordje mee. De twee dampende elftallen maakten er een boeiend schouwspel van. ET hield stand tegen de aanvalsdrang van hun gerenommeerde tegenstander en hun snelle uitvallen waren niet van gevaar gespeend. Toch ging WS met een voorsprong de rust in (3-2) maar niemand kon voor waar zeggen hoe die wedstrijd zou eindigen.

Direct na aftrappen stond de 3-3 reeds op het bord. In een knotsgekke fase vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de lucht. ET verwierf een voorsprong, 3-4 maar even later stond het weer gelijk, 4-4. Toch was WS ietwat het noorden kwijt, en even later bracht het taaie ET de stand op 4-5. Daarna claimden ze een strafschop, tevergeefs. Was er een verrassing in de maak? Nee dus. WS nam nu de teugels in handen en ging in een verschroeiend tempo volop in de aanval. Het duurde wel efkes, maar dan toch werd het 5-5. De zuurstoftank bij ET liep leeg, het team begon door de hoeven te zakken. De nu blauwe belegering loonde, en met om. enkele onhoudbare loeiers pal in de kruishoek liep WS naar een veilige 8-5 voorsprong uit. Meteen de eindstand. Het werd een spectaculaire tweestrijd, vol verrassende wendingen, met een vooroorlogse score. De kijkers waren de winnaars.

scoorden : voor White Star : T. Dejonghe en S. Field 2, Pauwels, Vergote, Soete en Vanacker elk 1. ET : Jaques, Verwaetere en Delaere 3

Vrijdag 23 augustus
19 uur: Don Bosco- De Postboys (voor plaats 7 en 8)
21 uur: DDT- Rozeveld (voor plaats 5 en 6)
Zaterdag 24 augustus
14 uur: Ter Mote- Eendracht Torhout (plaats 3 en 4)
16 uur: White Star Torhout- TG Houtland (plaats 1 en 2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *