Sara en Florian gehuldigd

De Torhoutse Sara Vandaele, uit de Keibergstraat, is samen met Florian Vanacker, haar medespeler, de nieuwe Belgische Kampioene tafeltennis dubbelgemengd in de G-sport.

SARA EN FLORIAN BELGISCH KAMPIOEN TAFELTENNIS

Het is de eerste keer en een uniek historisch moment, dat het stadsbestuur van Torhout, een Torhoutse Belgische kampioene bij de G-sporters mag huldigen. Haar medecompagnon die Sara hielp om de titel binnen te rijven is paralympisch- en wereldkampioen tafeltennis bij de G-sporters Florian Vanacker, afkomstig van Torhout, zoon van Eric en Dora die jarenlang The Market openhielden.

Ontdekker Stien Storme

“Florian, we willen jou zeker in deze hulde betrekken want jij hebt zeker voor minstens de helft aandeel in deze Belgische titelwedstrijd dubbel gemengd”, opende schepen van sport Rita Dewulf. Maar wie is Sara Vandaele? “Sara is 20 lentes jong en volgde les in Dominiek Savio in Gits, waar ze in juni is afgestuurd in de richting Opleidingsvorm 2, de studierichting als voorbereiding op werken in een maatwerkbedrijf. Ondertussen heeft ze al enige werkervaring opgedaan als jobstudent bij Optima-T in Lichtervelde”, vervolgde schepen Dewulf.

Het was sportleerkracht Stien Storme die tijdens een klein tafeltennistornooitje, nu zo’n twee jaar geleden, ontdekte dat Sara talent en een groot balgevoel had. En in geen tijd was Sara bereid om van tafeltennis haar sport te maken. “Ze traint sinds twee jaar elke donderdagavond, samen met zes andere speelsters in Dominiek Savio in Gits onder leiding van haar sportleerkracht”, klinkt het uit de mond van de Torhoutse schepen. “Stress kent Sara niet want ‘als je je ten volle concentreert op de wedstrijd, verdwijnt de stress’”, zegt de kersverse Belgisch Kampioene zelf.

Droom komt uit

Haar balgevoel heeft ze meegekregen met de paplepel van haar vader, die nog bij Rembert Volleybalclub Torhout heeft gespeeld waar ook haar broer Seppe speelt. Haar zus Kim volleybalt in Izegem. “Sara heeft de afgelopen twee jaar, naast vele trainingsuren en inzet, al met succes aan heel wat tafeltenniswedstrijden deel genomen”, ging schepen Dewulf verder. “Haar grote droom was echter eens te kunnen samen tafeltennissen met haar grote idool Florian Vanacker.”

Haar trainster Stien Storme, heeft alles in het werk gesteld opdat Sara zou kunnen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap tafeltennis voor G-sporters. “Na overleg met Florian, was het mogelijk om samen dubbel gemengd te spelen op het BK in Jette op zondag 27 april 2019, jawel uitgesproken op haar verjaardag! Een mooiere verjaardagscadeau kon niet”, vertelt coach Stien Storme. “Sara heeft die zondag beslist op een wolk getafeltennist. De titelwedstrijd was geen makkelijke klus want nooit eerder speelden ze samen. Sara en Florian speelden een sterke partij en wonnen de match en de titel met 2-1. Daarnaast behaalde Sara diezelfde zondag individueel ook nog twee keer zilver”, besluit een lachende Stien Storme die als goede raad aan Sara nog meegeeft: goed blijven luisteren naar je trainer, hard blijven trainen en steeds blijven focussen op het gestelde doel.

Sara neemt op zondag 15 september 2019 net als haar collega’s tafeltennissers van Dominiek Savio, deel aan het tafeltennistornooi voor G-sporters, georganiseerd door TTC Sportline in de sporthal Benny Vansteelant in Torhout. – (EVT)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *