Wielerclub Rozeveldvrienden 50 jaar

Op de wijk Maria Assumpta in Torhout was het afgelopen zondag feesten geblazen, want wielerclub De Rozeveldvrienden vierde in zaal Rozendale het gouden jubileum.

VIJFTIG JAAR WIELERCLUB EOZEVELDVRIENDEN

Alles begon met de bouw van Café Rozeveld door Charles Vanbesien en de opening in juli 1955. Een café op een wijk is eigenlijk een beetje het kloppend hart van de wijk. Charles’ echtgenote, Raymonda Casier, heeft er bijna 20 jaar de klanten bediend en menig clubs hadden er hun lokaal. Zo werd er in 1969 de wielerclub Rozeveldvrienden gesticht met als voorzitter Charles Vanbesien zelf.

VIJFTIG JAAR WIELERCLUB EOZEVELDVRIENDEN

“Het ontstaan van de wielerclub Rozeveldvrienden had veel te maken met twee plaatselijke renners van de wijk Maria Assumpta: Joël Vanhevel en Daniël Deknock”, aldus nog schepen Dewulf. “De eerste wielerwedstrijden waren ‘Gentlemen’ wedstrijden, voor wielrenners zonder contract en vanaf 18 jaar. Heel wat gekende wijkbewoners namen hier aan deel, waaronder melkboer Boudewijn Trio en priester Wostyn. Ook Roger Roose, is geruime tijd voorzitter geweest en in 1996 werd hij opgevolgd door oud wielrenner Joël Vanhevel, voorzitter tot op heden. Samen met een jong bestuur en heel wat vaste medewerkers worden er jaar na jaar twee koersen ingericht voor juniores, in mei en augustus. En met succes want er nemen telkenmale 60 à 80 renners aan deel.”

VIJFTIG JAAR WIELERCLUB EOZEVELDVRIENDEN

Burgemeester Audenaert en schepen Dewulf dankten voorzitter, Joël Vanhevel, en alle medewerkers en oud medewerkers voor die 50 jaar inzet.

VIJFTIG JAAR WIELERCLUB EOZEVELDVRIENDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *