40 jaar Familiezorg Torhout

Thuiszorg Familiezorg viert dit jaar 40 jaar werking in Torhout. Voor die gelegenheid ontmoetten een 60-tal medewerkers en oud-medewerkers elkaar  tijdens een feestelijk en informeel samenzijn in de Turfhauwe in Lichtervelde. 

 

Uitgebreide werking

Familiezorg West-Vlaanderen vzw is een thuiszorgorganisatie die actief is in heel West-Vlaanderen en in een deel van Oost-Vlaanderen. Thuiszorg Familiezorg biedt heel wat diensten aan die zorgbehoevende personen en hun familie kunnen helpen om de zorg thuis goed te laten verlopen: kraamzorg, gezins- en ouderenzorg, zorg bij ziekenhuisontslag en andere dringende zorg, huishoudhulp, zorg en assistentie met vrijwilligers, ergotherapie aan huis, klusjesdienst, ontmoetingsmomenten, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met dementie, expertisecentra rond kraamzorg en dementie…

Sinds 1979 in Torhout

Sinds 1979 heeft Thuiszorg Familiezorg ook een werking in Torhout. Wat toen bescheiden begon, is uitgegroeid tot een ruim aanbod van zorg bij mensen thuis. Emily Deroo, regionaal diensthoofd: “Zo mochten we vorig jaar in de gemeenten Torhout, Zedelgem en Oostkamp vanuit Thuiszorg Familiezorg

  • ruim 450 cliënten ondersteunen via professionele gezins- of ouderenzorg gedurende meer dan 73.000 uren
  • een 170-tal cliënten helpen via huishoudhulp
  • ruim 60 personen thuis ondersteunen via vrijwillige zorg

De realisatie van al die zorg zou onmogelijk zijn zonder de enthousiaste medewerking van een hele equipe:

79 verzorgenden, 13 huishoudhulpen, 25 vrijwilligers, 7 begeleidende medewerkers en 1 medewerker administratie en onthaal.”

Lokale Infopunten Thuiszorg

Na contactadressen in de Bruggestraat en de Burg, is het gebouw in de Sint-Rembertlaan 20 in Torhout al heel wat jaren het vertrouwde regiohuis.

Voor wie het graag nóg iets dichter bij huis zoekt, heeft Thuiszorg Familiezorg sinds kort ook een infopunt in Zedelgem en Oostkamp. Op regelmatige basis en zonder afspraak kan je daar een medewerker ontmoeten die vrijblijvend alle informatie geeft en antwoorden op vragen zoals:

“Mijn ouders worden zorgbehoevend en willen graag thuis blijven wonen. Waar kan ik terecht?”

“Ik kom pas uit het ziekenhuis en zoek ondersteuning in het huishouden.”

“Ik heb onverwacht of dringend nood aan tijdelijke zorg thuis.”

“Mijn kind heeft een beperking. Kan iemand de zorg overnemen als ik er even tussenuit wil?”

“Door een chronische ziekte heb ik aangepaste zorg en begeleiding nodig.”

www.familiezorg-wvl.be – tel. 050 21 41 82

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *