Ereburger Peter Ramboer

Fregatkapitein Peter Ramboer (50) is sinds zondag 22 september, ereburger van de stad Torhout. Peter Ramboer woont sedert 1992 in de Sparrestede. Hij kreeg de titel uit handen van burgemeester Kristof Audenaert (CD&V).

FREGATKAPITEIN PETER RAMBOER EREBURGER BENOEMD VAN TORHOUT

Peter Ramboer is directeur van het competentiecentrum van de marine en was tot voor kort bevelhebber van het mijnenbestrijdingseskader van de NAVO, wat een topfunctie is binnen de militaire wereld. Hij kreeg daarvoor ook de eerste ‘Maritime Award’ van de Belgische Maritieme Liga.

Na de eerste drie jaren secundair aan het KTA in Koekelare, trok hij naar de Koninklijke Cadettenschool in Brussel. Hij studeerde daarna nog drie jaar aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Peter Ramboer werd geboren in Oostende en kwam in 1992 in Torhout wonen. Hij is gehuwd met Fanny Deblaere (47) met wie hij vier kinderen heeft. In 2003 had hij de leiding over het onderzoeksschip Belgica, in 2018 was hij bevelhebber van het NAVO-eskader SNMG1. Hij kreeg daarvoor de eerste ‘Maritime Award’ van de Belgische Maritieme Liga.  (EVT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *