Duurzame mobiliteit voor ondernemers en bedrijven

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op donderdagavond 10 oktober 2019 vanaf 16 uur in samenwerking met DATS24/Colruyt Group, Fluvius en Cambio een eerste inspiratieavond duurzame mobiliteit voor ondernemers en bedrijven.

Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet hier de komende jaren volop op in en wil een voortrekker zijn op het gebied van duurzame, groene mobiliteit. Om ondernemers kennis te laten maken met verschillende nieuwe vervoersmiddelen en hen meer info te geven over duurzame mobiliteit organiseren ze dit inspiratiemoment.

De bedoeling van dit event is om mensen bewuster te maken van hun mobiliteitsbehoefte, om ondernemers en werknemers te inspireren hoe ze zich duurzamer kunnen verplaatsen en bedrijven te inspireren hoe ze hun vloot kunnen verduurzamen…

Mensen zijn hoe langer hoe meer op zoek naar een alternatief voor hun benzine-of dieselwagen. Ook de fiets is een volwaardig alternatief. Bedrijven stellen zich meer en meer de hoe ze hun mobiliteit kunnen verduurzamen. Dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid enerzijds maar ook vanuit kostenbewust ondernemen. Dit event is ideaal om de mogelijkheden te ontdekken.

“Als lokaal bestuur wensen we zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen en hun goesting te geven in duurzame verplaatsingsmiddelen. Sinds vorig jaar kan men als inwoner van Torhout gebruik maken van het Cambio deelwagensysteem, dat 2 voertuigen ter beschikking stelt op het grondgebied Torhout”, zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.

Twee delen

Het inspiratiemoment bestaat uit 2 delen enerzijds een ‘informatief deel’, dat vanaf 16 uur doorgaat in de seminariezaal van het stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B in Torhout. In dit deel zullen 3 sprekers de deelnemers informatie bezorgen over duurzame mobiliteit :

  • Tonny Decoster, Fluvius : wat is duurzame mobiliteit en wat is de rol van Fluvius daarin ?
  • Maarten Van Houdenhove, DATS 24/Colruyt Group : Van elektrisch rijden tot rijden op aardgas. Alle alternatieven voor diesel en benzine op een rij.
  • Chris Casier, deskundige mobiliteit Lokaal Bestuur Torhout: deelauto’s, onderdeel van uw mobiliteit.

Aansluitend kunnen de deelnemers gratis testritten uitvoeren met e-bikes, elektrische voertuigen, CNG-wagens, hybride wagens, waterstofwagens en worden de Cambiovoertuigen opengesteld om het gebruik en het reservatiesysteem uit te leggen. Heel wat plaatselijke handelaars hebben reeds toegezegd om testvoertuigen ter beschikking te stellen.

Deze inspiratieavond is gratis, aan de deelnemers wordt er tussen het sprekersgedeelte en de testritten een drankje en een hapje aangeboden. Om dit praktisch te kunnen organiseren vraagt men wel aan de deelnemers om vooraf in te schrijven via economie@torhout.be .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *