Sportdag sterkt sociale contacten

In atheneum Eureka in Torhout vond de jaarlijkse sportdag plaats. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar evenzeer voor het leggen van sociale contacten.  De drie verschillende graden werkten daarom een verschillend en gevarieerd programma af.

De sportdag voor de 1ste graad werd gepimpt tot een echte beleefdag, waarin iedereen zijn gading kon vinden. Fun, teambuilding, bewegen en sporten waren de ingrediënten voor een geslaagde dag. Plaats van de actie was het schooldomein zelf. De school werkt immers actief aan betaalbaar onderwijs voor elke leerling. Met de hulp van Sport Vlaanderen kon deze sportdag voor de 1e graad kosteloos gehouden worden.  Alle deelnemers maakten in een gezellige en ludieke sfeer kennis met voor hen nieuwe sportactiviteiten: slackline, wackitball, kan jam frisbee, kickboksen…

De dag eindigde voor de jongsten met een urban trail: dwars door Eureka. Zo kregen de leerlingen de scholencampus op een heel andere manier te zien.

De 2de en 3de graad trokken naar 2 externe locaties, waar ze konden genieten van activiteiten als kajakken, paintballshooting,  trampolinespringen en nog veel meer. Ook voor deze leerlingen blijft de kostprijs, dankzij een milde tussenkomst van de vriendenkring van de school,  beperkt.

De organisatie was in handen van de sportleerkrachten en gemotiveerde collega’s die hun schouders staken onder de door de deelnemers fel gesmaakte activiteiten. Een van de sportievelingen vatte het heel kort samen: ‘Het was super!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *