Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober is iedereen in jeugdbewegingskledij – naar jaarlijkse gewoonte – welkom om aan te schuiven voor een (h)eerlijk ontbijtfeest op de Markt. Van 6 tot 8.20 uur wordt de Markt omgetoverd tot een legendarisch feest met heel wat randanimatie!

 

DJ’s UIT DE JEUGDBEWEGINGEN

Ook dit jaar lanceerden we een oproep naar alle jeugdbewegingen om hun eigen DJ af te vaardigen. Dit jaar zijn dat DJ Ellyts, DJ D-Mole, Eazy Trip: deze namen zijn uiteraard geen onbekenden meer in Torhout. Zo wist Chiro’er Ellen Degrande (DJ Ellyts) al een plekje te scoren in de finale van MNM Start to DJ, won Scoutser Simon Plyson (Eazy Trip) de DJ-contest Land of Love en draaide KSA’er Wannes Demol (DJ D-Mole) al plaatjes op Tentation en Impact.

Afsluiten doen we dit jaar met Carlamote. Carlamote is een DJ-duo uit het Brugse dat ook roots heeft als lid én leiders binnen KSA. Met hun dolle feestplaten weten ze elk publiek aan het dansen te brengen!

BIES improvisatietheater

Ook op het podium is er gedacht aan vernieuwing. Dit jaar wordt Dag van de Jeugdbeweging gepresenteerd door BIES. BIES is een vzw die werkt rond improvisatietheater en dit jaar de presentatie op zich neemt. Daarbij worden ook nog enkele bijzondere acts voorzien, die we nog even geheim houden.

HOU HET TOF EN VEILIG

Door het groeiende succes van Dag van de Jeugdbeweging (ooit 150 man, nu meer dan 1250!) neemt de organisatie ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Een samenwerking met de politie en het Rode Kruis zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan verlopen. Tijdens het evenement heerst een verbod op bezit en verkoop van alcohol. Op deze manier blijft het voor iedereen leuk.

RANDANIMATIE

Wie niet van het feestgedruis houdt, kan zich ook komen uitleven op de vele randanimatie. Dit jaar wordt opnieuw voor een uitgebreid aanbod gezorgd: zo is er een silent disco-tent die uitgebaat wordt door Jeugdhuis De Troubadour. DJ’s van dienst zijn D-Lan (Dylan Manhout) en Bertrand Vander Donckt. Ook kan je bij de Jeugdraad terecht voor een potje nagelen & is er een photoboothcaravan voorzien.

Dit jaar hebben we ook extra aandacht voor kinderen tot 12 jaar. Die leeftijdsgroep kent namelijk de grootste uitval bij jeugdbewegingen. En hieraan willen we graag iets doen.“, verklaart Tijs Deheegher (voorzitter Jeugdraad Torhout). Met een exclusief speeldorp naast het Vrijetijdshuis biedt men de kans om volop van het spelen te proeven. Ook dit jaar is er opnieuw een koffiebar voor de ouders!

ORGANISATIE

 Dag van de Jeugdbeweging in Torhout is een organisatie van de jeugddienst, jeugdraad en SiVi Torhout. Samen met enthousiaste leiding vormen ze een werkgroep die vrijwillig dit evenement op poten zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *