Bebloemingswedstrijd 2019

Elk jaar organiseert het stadsbestuur een bebloemingswedstrijd waaraan iedereen gratis   kan deelnemen.

Begin juli ging de jury op pad om alle tuintjes te onderwerpen aan hun kritisch oog. Alles werd gewikt en gewogen van het gouden gras tot de kleurrijke bloemenpracht. Alle tuinen werden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven werden in hun geheel beoordeeld. Hierbij waren inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Met je tuin kon je deelnemen in een van de 6 categorieën. Voor elke categorie is er een laureaat. Elk jaar wordt ook de ereprijs Aimé Becelaere prijs uitgereikt aan de tuinier die het hoogst aantal punten behaald over alle categorieën heen.

Laureaten bebloemingswedstrijd 2019:

 • de gevelversiering

Johan Mortier

 • de kleine voortuin
 • Hendrik Bossuyt
 • de middelgrote voortuin
 • Kathleen Vanderper
 • de grote voortuin
 • Willy Vanbesien
 • de hoeveverfraaiing
 • Marcel Dewanckele
 • de ecologische voortuin
 • Maureen Bogaert

De ereprijs Aimé Becelaere gaat dit jaar naar Marcel Dewanckele.

Elke deelnemer had prijs en kreeg naast een Torhoutbon ook nog een extraatje. De laureaten kregen een geldprijs, een foto van hun winnende tuin en een bloemetje.

 

Inschrijven voor de wedstrijd van volgend jaar kan t.e.m. 30 juni 2020 via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B. Elke deelnemer ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *