Reveil voor de tweede maal in Torhout

Torhout neemt voor de tweede keer deel aan Reveil op het Stiltepark in de Warandestraat. Daarnaast kan je op het Oud Kerkhof in de stad op pad met Anne-Mie Havermans, kunsthistorica en Hendrik Vandeginste, HKK het Houtland. Zij nemen je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van het oud kerkhof in de Bruggestraat.

Torhout neemt voor de tweede keer deel aan Reveil. Op 1 november  om 16 uur kan je genieten van een a capellaconcert op het Stiltepark in de Warandestraat. De zangeressen zingen a capella, zonder muzikale begeleiding. Boukje Van den Berg, Gudrun Devaere en Maja Dudek, leerlingen zang uit de klas van Dipika Singh, dompelen het Stiltepark onder in een warme gloed van troostende liederen uit het tijdloze klassieke repertoire.

Op zondag 3 november 2019 nemen Anne-Mie Havermans, kunsthistorica en Hendrik Vandeginste, Geschied- en Heemkundige kring het Houtland – Torhout, je mee op rondleiding doorheen de begraafplaats in de Bruggestraat. Deze begraafplaats behoort tot de oudste begraafplaatsen in België. Een waardevolle plaats die erkend is als monument. Tijdens deze rondleidingen ontdek je de kenmerken van een erkend monument en hoe daar behoedzaam wordt mee omgegaan in de toekomst. De rondleidingen vinden plaats om 10 en 14 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *