De Grote Grondvraag

Met de Grote Grondvraag ondersteunen de OVAM en de Vlaamse steden en gemeenten alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren, en waar nodig saneren van hun grond. Op de website www.degrotegrondvraag.be kunnen inwoners hun adres invullen en zien ze meteen of het een risicogrond is of niet. Is dat het geval, dan geeft de OVAM stap voor stap aan wat ze moeten doen om de grond terug gezond te maken.

 

Hoe gezond is jouw grond? Dat onderzoekt De Grote Grondvraag. Samen met jou wil de OVAM Torhout in kaart brengen, zodat duidelijk wordt welke gronden gezond zijn en welke niet. Op die manier kan de OVAM verontreinigde gronden opsporen en saneren, met als doel om elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond te maken.

Wil je dat je kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? Dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Redenen genoeg om zorg te dragen voor onze grond. Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie.

Op de website van De Grote Grondvraag kan je opzoeken of jouw grond in Torhout geldt als risicogrond of niet. Is jouw grond gekend bij OVAM, dan kan je stap voor stap volgen welke stappen je moet ondernemen om je grond te saneren.

Ga dus naar http://www.degrotegrondvraag.be/, voer je adres in en kom te weten of jouw grond gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *