Kunstendag voor kinderen

Heel Vlaanderen en Brussel staan op 17 november  in het teken van de ‘Kunstendag voor Kinderen’. Dit jaar staat 30 jaar Kinderrechtenverdrag centraal in de campagne. Ook de stad Torhout viert mee. Samen met diverse partners wil het met een goed gevuld en quasi gratis programma zoveel mogelijk kinderen uit Torhout en omstreken bereiken.

Tijdens de jaarlijkse ‘Kunstendag voor Kinderen’ beleeft jong en oud in Vlaanderen en Brussel een hele dag kunst en cultuur. Ook in Torhout wordt steevast stevig meegevierd. Dat bewijzen de circa 600 bezoekers tijdens de editie vorig jaar. Een succes dat de stad dit jaar wil herhalen. Zo koppelt het een doorlopend toegankelijk festival aan kwalitatieve activiteiten en wordt samengewerkt met diverse partners.

Inclusie

Een samenwerking met het Sociaal Huis leidde tot de lancering van de buddywerking. Hiermee bezoeken mensen die minder makkelijk de weg vinden naar het cultuurcentrum, samen met een vertrouwenspersoon culturele activiteiten. Daarnaast zijn er samenwerkingen met de Bib, de Kunstacademie, de Gezinsbond, de praatgroep Hart boven Hard Torhout … Het diverse en brede aanbod dat zo ontstaat, maakt mogelijk dat het kunstenfestival er is voor elk kind in de stad en omstreken.

Programma

In Cultuurcentrum de Brouckere kan je terecht voor het concert ‘Zonder toegevoegde suiker’ van Cools en zoon met Disneyklassiekers in ‘uitgeklede’ versie. Daarnaast geven (groot)ouder en kind elkaar een massage tijdens ‘Massage collage’, en verbeelden ze nadien in een collage wat ze voelden. Voorts kan jong en oud bouwen met gerecycleerd materiaal, ontdekken hoe dingen werken en in elkaar zitten, genieten van het Figurentheater Froe Froe, workshops volgen, en veel meer.

Je kan vooraf reserveren voor het Disney-concert (€ 5) en ‘Massage-collage’ via http://www.ccdebrouckere.be/, het overig programma is vrij toegankelijk.

 Praktisch

Zondag 17 november 2019, van 13.30 tot 17 uur, Cultuurcentrum de Brouckere.

https://www.ccdebrouckere.be/Kunstendag%20voor%20kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *