Planting geboortebomen

Op zaterdag 16 november was het weer zo ver! Heel wat mama’s, papa’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s staken de handen uit de mouwen om geboortebomen te planten voor kinderen geboren tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2019.

Er werden maar liefst 250 streekeigen bomen en struiken aangeplant in  Groenhovebos. Er werden ruim 60 wintereiken, 60 winterlindes en 60 zwarte elzen aangeplant. Aan de rand van dit bosperceel plantte men 20 sleedoorns, 20 hazelaars en 20 stuks boskers aan.

Elk jaar opnieuw planten ze in Torhout de derde zaterdag van november geboortebomen aan voor de allerkleinsten van de stad. Deze traditie, een samenwerking tussen het Lokaal Bestuur en de Gezinsbond, wordt al vele jaren in ere gehouden.

Bij de aanplant van de geboortebomen in TORWOUD werden voor het eerst geen geplastificeerde naamkaartjes meer verdeeld die de ouders na het planten konden bevestigen aan de boom. Er kwam een gezamenlijk naambord in de vorm van een nestkastje. De ouders kregen nu, net als vorig jaar, wel een houten plaatje waarop ze de naam van hun kleine kapoen konden schrijven. Dit plaatje timmerden ze dan vast op een stuk boomstam die blijft liggen tot het naambord wordt geplaatst.

Zie meer:

IMG_7037.jpg
IMG_7040.jpg
IMG_7042.jpg
IMG_7043.jpg
IMG_7044.jpg
IMG_7045.jpg
IMG_6964.jpg
IMG_6965.jpg
IMG_6966.jpg
IMG_6967.jpg
IMG_6968.jpg
IMG_6969.jpg

(c) Apriotief

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *