Josefien De Bock stelt Go Run voor

Josefien De Bock, 36 en zelfstandig copywriter en journalist, kreeg twaalf jaar geleden de loopmicrobe te pakken. Dat mondde uiteindelijk uit in een boek ‘Go Run’ dat ze samen met sportjournalist Maarten Vangramberen schreef. Zeg maar…alles over lopen…

“Ik begon twaalf jaar geleden te lopen”, zegt Josefien. “Wat bewegen en ontspannen, en op die manier de kilo’s een beetje onder controle houden, eigenlijk zonder goed te weten hoe of wat.”

“En dat is uiteindelijk uitgegroeid tot een echte verslaving. Lopen is een gemakkelijke sport die je makkelijk in je leven kan inpassen, zelfs met een drukke agenda of als je maar een half uurtje de tijd hebt. Persoonlijk leer ik er veel uit, over mezelf maar ook bruikbaar voor mijn werk. En je komt constant in contact met nieuwe mensen. Ik blog ook veel en had het meer en meer over lopen en mensen herkenden zich daarin. Zo groeide ook de idee om een boek te maken.”

Wijnendale

Josefien is afkomstig van het Oost-Vlaamse Destelbergen maar verhuisde in 2003 met haar vriend Pieterjan Senaeve naar Brugge, nadat ze elkaar leren kennen hadden op de Universiteit Gent. Nu wonen ze in Wijnendale. In 2013 werd hun zoon Emil geboren. “In Wijnendale kennen ze me al van langs de straat te zien lopen”, lacht Josefien. “Ik loop hier veel. En daar gaat het boek ook over: altijd en overal lopen. Hoe doe je dat praktisch, zonder stress, zonder dat het speciaal hoeft te zijn. En vooral: hoe zorg je ervoor dat je er zoveel mogelijk plezier uithaalt. Want daar draait het uiteindelijk om: go run and have fun!”

Inhoud

“Voor het boek putte ik uit mijn eigen ervaringen maar ik laat ook experts aan het woord. Het moest leuk om lezen zijn, luchtig en herkenbaar. Uiteindelijk werden het 207 pagina’s voor de prijs van 25,99 euro. Er staan 15 recepten in van voedingsdeskundige Stéphanie Scheirlynck en vier uitgewerkte trainingsschema’s van een sportcoach. Er komen ook een sportarts en een mental coach aan het woord. En Sporza-anker Maarten Vangramberen, even verslaafd aan het lopen als ik, geeft praktische tips. “

“Ik heb het boek ingedeeld in zes hoofdstukken. De juiste motivatie (Mind), een goede loopuitrusting (Gear), de correcte manier van trainen (Action), gezonde voeding (Food) en lichaamsverzorging ( Body) zijn vijf cruciale ‘ingrediënten’ om je hele leven lang met plezier te lopen. Zéér belangrijk is ook het aspect plezier (Fun) dat in het zesde hoofdstuk uitgebreid aan bod komt. Ik pretendeer niet dat in dit boek alles aan bod komt wat met lopen te maken heeft. Maar ik denk dat het een uitstekend beeld geeft van de ‘basisvereisten’ om gezond en gelukkig te lopen.”

Win 1 van de 3 exemplaren

Op dinsdag 19 november wordt het boek voorgesteld in Gent maar dat is helaas al volzet. Wie echter een door Josefien gesigneerd exemplaar wil hebben of een loopvraag aan haar wil stellen, kan op zaterdag 23 november tussen 14.30 en 18 uur in de Standaard Boekhandel op de Burg in Torhout terecht. Daar worden de boeken verkocht en gesigneerd door Josefien.

Torhoutvandaag schenkt ook drie boeken van Go Run weg. Met dank aan uitgeverij Lannoo. Je hoeft er enkel voor een e-mail te sturen naar info@torhoutvandaag.be met als onderwerp Go Run en je adresgegevens en gsm-nummer in de body van de e-mail. De winnaars worden bekend gemaakt op de website en fb van Torhoutvandaag en kunnen hun boek oppikken op zaterdag 23 november in de Standaard Boekhandel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *