Eureka Einsteins in de prijzen

Burgerschap en participatie, holle begrippen? Niet voor de leerlingen van atheneum Eureka! Zij zetten deze waarden om in een project dankzij de LEGO-wedstrijd City Shaper en winnen de prijs voor strategie en innovatie bij de Robotontwerp Award.

Recent werden een aantal leerlingen van het 2e jaar optie STEM-Wetenschappen op het stadskantoor van Torhout ontvangen door burgemeester Kristof Audenaert, dit in het kader van de First Lego League. Dit jaar heet deze LEGO-wedstrijd “City Shaper” of de stad meehelpen vormgeven.

Naast het uitvoeren van een aantal opdrachten met een zelfgebouwde LEGO-robot is het de bedoeling dat de leerlingen een architecturaal probleem proberen op te lossen binnen de eigen leefomgeving. Wie anders dan de burgemeester kent zijn stad beter… Het was een zeer inspirerende babbel.

De leerlingen doopten zich om tot ‘De Eureka Einsteins’ en gingen aan de slag om de stad mee te helpen vormgeven. Afgelopen zondag 24 november vond de regiofinale plaats en wonnen de Eureka Einsteins de Robotontwerp Award voor beste strategie & innovatie. De toekomst is verzekerd want ook een leerlingenteam uit 1A optie STEM-Engineering nam deel en legde een mooi parcours af.

“Uiteraard ben ik trots op wat de leerlingen ontworpen hebben, het is mooi te zien hoe ze de leerinhoud concretiseren in een reële probleemsituatie en zo hun talenten ontplooien”, zegt directeur Ilse Coucke, “nogmaals een dikke proficiat aan alle deelnemers!”

Meer nieuws over de school via http://www.go-eureka.be/ of kom langs tijdens de opendeurdagen op zondag 29 maart van 13 tot 17 uur en zondag 3 mei van 10 tot 17 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *