Pastoriestraat is schoolstraat


Het Lokaal Bestuur Torhout heeft beslist om een gedeelte van de Pastoriestraat verkeersvrij te maken en bij schoolbegin en -einde een ‘schoolstraat’ in te voeren in het niet afgesloten stuk.

In het centrum van Don Bosco ligt de Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Revinze tussen de Pastoriestraat en de Revinzestraat. Elke morgen en avond verplaatsen ongeveer 500 leerlingen zich van en naar school, alleen of vergezeld van hun ouders. Daarnaast is er op het plein een speelplein dat heel veel gebruikt wordt door de kinderopvang en de jeugdbewegingen tijdens het weekend. Dit resulteert in heel veel oversteekbewegingen van o.a. kinderen in de Pastoriestraat. Om de verkeersveiligheid te garanderen heeft het Lokaal Bestuur Torhout beslist om een gedeelte van de Pastoriestraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Naast het afsluiten van het gedeelte Pastoriestraat tussen de ingang van de parking en de 2e ingang naar de Bosgalm, wordt er elke morgen en avond bij schoolbegin en -einde een ‘schoolstraat’ gerealiseerd tussen het kruispunt met de Lindenstraat en het afgesloten gedeelte. Deze ‘schoolstraat’ wordt aangegeven met een octopuspaal met slagboom en de wettelijke signalisatie. Dit wordt aangevuld met de uren waarbij de ‘schoolstraat’ toegepast wordt.

– 8.15 tot 8.45 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

– 15.45 tot 16.15 uur op maandag, dinsdag, donderdag

– 11.30 tot 12 uur op woensdag

– 14.45 tot 15.15 uur op vrijdag

 

De aanwezige zoen- en vroemzones in de Pastoriestraat worden vervangen door een nieuwe zone op de parking en in de Revinzestraat. Om een veilige doorgang voor de uitstappende leerlingen te garanderen werden aanpassingswerken gerealiseerd naast de zoen- en vroemzone op de parking, zodat de kinderen meteen in de verkeersvrije zone uitkomen en zich niet meer door het drukke verkeer moeten begeven.

Deze aanpassingen in de Pastoriestraat zijn een eerste fase van een groter project in het centrum van Don Bosco. In een tweede fase wordt ook het speelplein en de volledige groenzone in de omgeving van de kerk aangepakt. In deze 2e fase zullen ook de verkeersstromen van de fietsers meegenomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *