Escape room Eureka

Alle leerlingen uit de eerste graad van het GO! atheneum Eureka Torhout speelden een echte escape room.

In het begin van het schooljaar maakten 4 leerlingen samen met de leerkracht wiskunde een echte escape room. Shayna, Saïdja, Kiara en Matse werkten een trimester lang aan dit project tijdens hun keuzevak “de actieve leerklas”.

Het was moeilijk om alles voor hun medeleerlingen geheim te houden. Zeker omdat alle nodige hulpmiddelen vooraf klaargemaakt moesten worden en dus duidelijk zichtbaar waren in de flexklas. De leerlingen die er wiskundeles hadden,  hebben echter al die tijd niets opgemerkt.

Jan de stagiair plaatste onder dwang een “bom” in de flexklas, met de bedoeling heel de school op te blazen. Die bom moest door de spelers zo snel mogelijk onschadelijk gemaakt worden om heel de school te redden. Om hierin te slagen moesten de leerlingen puzzels en raadsels oplossen. Ze konden m.b.v. blacklights verborgen tekst tevoorschijn toveren, codes ontcijferen om sleutels te bemachtigen om zo in een ander lokaal het rozenkruisschrift te ontrafelen.

Deze strijd werd gestreden door de volledige eerste graad en werd gewonnen door een groep uit 1AB met nog 9 minuten over. Deze winnaars sleepten de hoofprijs van een zak snoep met geodriehoek in de wacht.

Op dit YouTube-kanaal staat een door de leerlingen gemaakt filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=XoE4TNriVts

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *