Karin Tanghe zingt Franse chansons

 Karin Tanghe brengt voor Vorming TIC Rembert op zaterdag 18 januari 2020 een concert met Franse chansons. Ze wordt door Ann Lemaitre begeleid aan de piano. Plaats van het gebeuren: feestzaal Scholengroep Sint-Rembert

“Mijn hart ligt bij de Franse chansons” vertelt Karin Tanghe. “We kozen voor nummers die beroeren, ontroeren, voor hele mooie melodieën. Het wordt een mix van bekende en minder gekende nummers, maar die dan wel zeer toegankelijk zijn.” Met dit concert keert Karin Tanghe terug naar haar liefde voor muziek en naar haar geboortestad Torhout, waar ze ook opgroeide. Op 15-jarige leeftijd speelde ze er voor het eerst bij toneelkring Sint-Rembert. In 1984 studeerde ze af aan de Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst. Sindsdien werkt ze freelance voor theater en televisie. Karin startte haar carrière met optredens in verschillende muziekprogramma’s bij de BRT. Ze speelde bij heel wat theatergezelschappen zoals Theater Malpertuis, NTG, Fakkeltheater, Het Paleis, De Kopergietery, De Werf, Compagnie Cecilia, Het Prethuis, … Voor TV speelde ze tal van gastrollen in o.a. Heterdaad, Recht op recht, Witse, F.C. De Kampioenen, Vermist, Buiten de zone, Aspe, … Het grote publiek kent haar vooral als Margot Van Wijck uit SARA of als de vriendin van commissaris Nauwelaerts uit FLIKKEN en recent nog als Veerle uit THUIS, maar ook als Koningin Angina uit KULDERZIPKEN wordt ze nog altijd herkend.

Op het witte doek vertolkte ze in LOS, een film van Jan Verheyen, de rol van de moeder van Tom Naegels. Op het filmfestival van Oostende in september 2018 was ze te zien aan de zijde van Johan Leysen in de Franstalige film ‘Seule à mon mariage’ van Marta Bergman.

Het optreden vindt plaats in de feestzaal van Scholengemeenschap Sint Rembert in Torhout (ingang via poort Sint-Jozefstraat) en begint om 20 uur. Tickets kosten 15 euro en daarvoor krijg je, naast de heerlijke muziek, ook een drankje aangeboden. Tickets aankopen kan je rechtstreeks via Els Verdonck (els.verdonck@sint-rembert.be) of telefonisch reserveren op het nummer 0497 15 85 80. Bij overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE41 7380 4086 4910 van Vorming TIC Rembert VZW met vermelding “concert Karin Tanghe” en het aantal personen worden de kaarten aan het onthaal klaargelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *