Torhoutse groenrealisaties in de prijzen

Donderdag 19 december 2019 vond, naar jaarlijkse gewoonte, de prijsuitreiking van de wedstrijd ‘Groene Lente’ van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) plaats. Een prestigieuze prijsuitreiking waarbij de mooiste groenrealisaties van het afgelopen jaar bekroond worden.

 

Mieke Dekoninck van de dienst communicatie Torhout: “De wedstrijd wordt ondertussen al 40 jaar georganiseerd door de VVOG, in samenwerking met VLAM, de VMM en het Departement Omgeving. Ook Torhout nam dit jaar deel met de mooiste groenrealisaties van het afgelopen jaar. We zijn immers bijzonder trots op het nieuwe speelbos Torwoud en de aanleg van het Stiltepark. Voor beide groenrealisaties kregen we een mooie podiumplaats en een geldprijs van in totaal € 500.”

“In de categorie ‘Groene gemeente – landschapsgroen’ werden we 2e laureaat met de realisatie van het speelbos Torwoud. De geslaagde samenwerking van het lokaal bestuur Torhout met provincie West-Vlaanderen en de VLM, maar ook de combinatie van speelfunctie en waterbergingsfunctie vielen sterk in de smaak bij de jury.”

“In de categorie ‘Groene gemeenten – begraafplaats’ werden we eveneens 2e laureaat met de omvorming van de begraafplaats De Warande naar het Stiltepark. Het Stiltepark werd opgedeeld in verschillende zones en uitgebreid met een natuurbegraafplaats. De begraafplaats evolueerde naar een parkbegraafplaats en een bezinningsplek waar rust, sereniteit en natuur de hoofdrol spelen.”

“Ook onze inspanningen om van Torhout een bijenvriendelijke stad te maken werden beloond met het maximaal aantal punten, namelijk drie bijensymbolen. Als stad willen we het goede voorbeeld geven, daarom ondertekenden we het charter bij-vriendelijke gemeente, stelden we een bijenactieplan op en passen we ons groenbeheer aan, maar ook op hoog niveau zetten we in op bij-vriendelijkheid. Met een bijenkast op het dak van het stadskantoor produceerden we ondertussen onze eigen stadshoning.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *