Kerstboominzameling

December is de tijd van de kerstbomen. Iedereen haalt er wel eentje in huis. Als eeuwenoud symbool van de winterzonnewende kan natuurlijk alleen een echte kerstboom de unieke kerstsfeer in huis brengen. Maar wat na de kerstperiode met deze mooie boom?

Iedereen heeft wel al eens geprobeerd om de kerstboom na de feestdagen een definitief onderkomen te geven in de tuin. Soms lukt dit, andere keren niet. Sommige mensen hebben gewoon ook onvoldoende plaats in de tuin om de boom te planten. Voor de boom zelf is het ook geen lachertje. Vanuit de knusse warme kamer wordt hij verjaagd naar een ijskoud, winderig plaatsje buiten. Wil u de kansen van uw kerstboom op overleven vergroten, probeer hem dan zo goed mogelijk voor te bereiden op die verandering. Zorg er in de eerste plaats voor dat de boom voldoende water krijgt in de huiskamer. Dagelijks enkele liters water geven is geen overbodige luxe. Voor u hem naar buiten brengt, laat u hem best enkele dagen aan een koudere temperatuur wennen door hem naar een vorstvrije, niet verwarmde ruimte te verhuizen. Vergeet ook nu niet hem dagelijks water te geven zoals tevoren. Na een viertal dagen, mag de kerstboom de volle grond in. Maak het plantgat groot genoeg en meng wat compost onder de aarde. Geef hem de eerste weken nog regelmatig water. Ook appartementsbewoners kunnen probleemloos kiezen voor een kerstboom met wortel. Na de eindejaarsperiode kan de kerstboom op het terras gehouden worden. Voorzie de boom van een ruime pot en goede potgrond. Mits continue watervoorziening en een normale goede verzorging overbrugt u het hele jaar tot aan de volgende Kerst.

Hebt u echter geen plaats in uw tuin of op uw terras dan kan u tussen 6 januari 2020 en 31 januari 2020 uw kerstboom naar één van de inzamelpunten in de stad brengen. Nadien worden de kerstbomen gecomposteerd.

De verzamelplaatsen zullen zich bevinden op onderstaande locaties:

  • de parking van het zwembad
  • de parking bij de voormalige kerk in de Rozenveldstraat
  • de parking op het Don Boscoplein
  • de parking bij de school Driekoningen
  • de parking bij de kerk van Wijnendale
  • de parking bij de parochiezaal in Sint Henricus
  • de parking in de Herderstraat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *