Nieuwjaarsreceptie De Nacht

Vzw de Nacht heeft haar jaarprogramma voorgesteld en met tevredenheid teruggeblikt op een uiterst succesvol jubileumjaar waarbij de 40ste Nacht van Vlaanderen 7657 sportievelingen mocht verwelkomen.

Een vrijgevige ‘Nacht’!
Voorzitter Dirk Verduyn: “Vorig jaar beloofden we om 4 deelnemers met een bijzondere prijs te belonen als ze ons event via sociale media wilden delen. Dat is op grote schaal gebeurd en de 4 gelukkigen ( 2 wandelaars m/v en 2 lopers m/v) werden door een onschuldige kinderhand gekozen. ”

Levenslange gratis deelname aan de Nacht:

Wandelen: NANCY HUYS en ALAIN STEELANT

Lopen: CARLINE DESEYN en FREDERIK AMELOOT

Het goede doel
Een andere traditie van vzw De Nacht bestaat erin om telkens een goed doel te koppelen aan de Nacht van Vlaanderen. Vorig jaar was dat de patiëntenvereniging ‘PULMONALE HYPERTENSIE vzw’ Aan Roland Loose werd met plezier een mooie cheque van 1 000 euro overhandigd.”

Vorig jaar is vzw De Nacht met de Batjestocht ook toegetreden tot het WalkOn wandelcriterium dat zich engageert om groene accenten te integreren in de organisatie van wandeltochten. Samen met ‘Mooimakers’ werd ernaar gestreefd om zo weinig mogelijk afval te produceren en zeker geen afval achter te laten langs de diverse parcours van de wandeltochten. Met de strengere wetgeving op dit domein zal dit jaar nog meer gestreefd worden naar milieuvriendelijke oplossingen voor het afval dat hoe dan ook deel uitmaakt van een massamanifestatie.”

“Ter compensatie wordt een kleine bijdrage van de deelnemers besteed aan het aanplanten van bomen. Voor het WalkOn criterium is er op 7 maart 2020 een plantactie voorzien in Oostende. Daar zullen niet minder dan 60 000 stuks plantgoed zorgen voor een verdere uitbreiding van het Groene Lint rond Oostende. Maar omdat het aandeel van vzw De Nacht daarin eerder bescheiden is, willen we ook hier in het hart van het Houtland een extra inspanning leveren. Als we van stad Torhout de nodige ruimte ter beschikking krijgen, zullen we niet minder dan 1000 bomen planten, gespreid over 4 jaar: 100 dit jaar en vervolgens 200 in 2021, 300 in 2022 en 400 in 2023. Zodoende hopen we over 5 jaar een klein ‘Nacht van Vlaanderenbos’ aangeplant te hebben. Dat wordt een beperkte bijdrage om onze CO2 voetafdruk te compenseren en Torhout groener te maken (in letterlijke zin!)”

Een ambitieuze ‘Nacht’!

“In 2019 mochten we ruim 3000 lopers verwelkomen op vrijdagavond, samen met de 3750 wandelaars en dik 900 deelnemers aan de Batjestocht op zaterdag. Samen leverde dat een totaal van 7657 deelnemers op en de ambitie voor dit jaar is de kaap van 8000 deelnemers te ronden. Voor het eerst wordt ook een begrenzing ingevoerd op het aantal deelnemers aan één discipline: de 42 km Renault-wandeltocht op vrijdagavond wordt beperkt tot maximaal 1500 deelnemers. Samen met deze nieuwjaarsbabbel werd ook het startschot gegeven voor de inschrijvingen voor de 41ste Nacht van Vlaanderen. Van 15 januari tot 12 juni, kan je op de website van vzw De Nacht (www.nvv.be) terecht voor de voorinschrijvingen…”

“Omdat de groep deelnemers op vrijdagavond zo sterk is gegroeid, wordt er nog meer gewijzigd, maar die veranderingen zullen we op de persvoorstelling in mei onthullen.”

Goed doel in 2020

Tot slot werd Dr. Jen Maes verwelkomd. Hij nam het woord als vertegenwoordiger van de vzw Parkili die als goed doel voor 2020 werd geselecteerd. Hij gaf een woordje uitleg over de werking en de doelstellingen van vzw Parkili die werkt met een sportieve groep Parkinson patiënten.

De nieuwjaarsbabbel werd afgesloten met een receptie en een speciaal woordje van dank voor de familie Decleir en autobedrijf Renault voor hun gastvrijheid en hun jarenlange samenwerking met de organisatie van de Nacht van Vlaanderen.

Zie meer:

IMG_7951.jpg
IMG_7953.jpg
IMG_7957.jpg
IMG_7968.jpg
IMG_7969.jpg
IMG_7970.jpg
IMG_7927.jpg
IMG_7928.jpg
IMG_7929.jpg
IMG_7930.jpg
IMG_7931.jpg
IMG_7933.jpg

(c) Apriotief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *