Gerarda Gevaert is 100

Gerarda Gevaert die in het Torhoutse WZC Sint-Augustinus verblijft, werd op 12 februari 2020, 100 jaar!

Gerarda blaast vandaag 100 kaarsjes uit. Geboren in Ruddervoorde in 1920!! Gerarda komt uit een kunstenaarsfamilie in Veldegem. Als jong meisje moest ze destijds gaan ‘dienen’ in Brussel, toen ze wat ouder was ging ze werken in een metaalfabriek in Zedelgem waar ze haar toekomstige echtgenoot Arthur Vanderhaeghe leerde kennen. Arthur was ook jaren kapitein bij voetbalclub S.K. Torhout. Vanaf toen was Gerada huisvrouw want ze had algauw de handen vol. De eerste zoon werd in volle oorlogsjaren geboren, Arthur, gevolgd door Ireen, Frieda, Pol en Gerarda. Ook haar drie zonen waren fanatieke voetballers. Gerarda heeft 11 kleinkinderen, achterkleinkinderen en zelfs al 1 achter-achterkleinkind. Gerarda is heel erg fier op haar gezin want, zoals ‘metje’ (mama van haar echtgenoot) steeds zei: ‘je hebt een schoine manage’. Een geheim om 100 jaar te worden heeft ze niet, ‘het zit in de genen’ zegt ze zelf. Ze doet er tot op de dag van vandaag nog alles aan om ‘jong’ te blijven, veel lezen, kruiswoordraadsels oplossen en uiteraard iedere dag een smeerseltje uit het potje tegen de rimpels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *