Torhout KM bouwt verder

Terwijl Torhout KM afgelopen weekend een uitstekende zaak deed met het oog op het behoud in derde amateur A, het staat ondertussen al tiende, is het ook volop bezig met de uitbouw voor de ploeg van volgend jaar. Zo komt ook Harry Hollevoet terug naar KM.

De 28-jarige Harry Hollevoet (11/09/1991) keert na één seizoen terug van KSK Oostnieuwkerke waar hij aan een goed seizoen bezig is. De Torhoutenaar kwam eerder al bij Torhout KM terecht in 2010 toen hij de overstap maakte van Cercle Brugge waar hij zijn opleiding genoot. Na één seizoen verliet hij KMT alweer voor KSV Diksmuide dat in Bevordering speelde, daarna volgden nog drie jaar bij SK Eernegem in dezelfde reeks. Dan volgde een tweede passage bij Torhout KM waarbij hij vier jaar bij Torhout speelde alvorens naar Oostnieuwkerke te gaan.

 

De 30-jarige Stijn Ampe (26/08/1989) komt over van tweede amateurclub FC Gullegem waar hij al het hele seizoen Brandon Vanderbeken, de doelman van vorig seizoen op de bank kan houden. Stijn startte zijn loopbaan in 1996 bij VV Leffinge. In 2000 verlaat hij de club voor SK Eernegem waar hij 15 jaar zou blijven spelen tot hij in 2016 telkens voor één seizoen achtereenvolgens voor KVK Westhoek, KVV Coxyde, R. Knokke FC en FC Gullegem ging spelen.

Van Wingene komen ook twee spelers over.

Een eerste is de 22-jarige Simon Vandewiele (21/05/1997), een verdedigende middenvelder die zijn eerste voetbalschoenen aantrok in 2005 bij OMS Ingelmunster. In 2008 trok hij naar KSV Roeselare om vier jaar later voor Cercle Brugge te gaan spelen. Daar zou de Ingelmunsternaar bij de beloften blijven tot 2018 waarna hij de overstap maakte naar reeksgenoot KVC Wingene.

Als tweede komt de eveneens 22-jarige Jannes Vermeulen (24/03/1997) de rangen versterken. De rechterflankverdediger begon zijn carrière in 2006 bij Cercle Brugge waar hij alle jeugdrangen doorliep tot bij de beloften. In 2017 trok de Wingenaar voor één seizoen naar R. Knokke FC om net als Simon in 2018 voor reeksgenoot KVC Wingene te gaan spelen.

Jeugd bij de A-kern

Het gaat om de 18-jarige Gillian Pype (15-10-2001). De linker flankverdediger begon zijn voetbalcarrière bij SK Staden.  Hij werd kort voor de jaarwisseling al aan de A-kern toegevoegd.

Een tweede is de 19-jarige Quinten Samyn (04/10/2000) die zijn jeugdloopbaan startte bij KSK Oostnieuwkerke vooraleer hij als linker flankverdediger de overstap maakte naar de jeugdwerking van Torhout.

De derde is een centrale verdediger, de 19-jarige Thibault Degomme (23/02/2000), een volledig selfmade product van de jeugdwerking, want hij begon op 5-jarige leeftijd al bij Torhout te voetballen.

De laatste twee werden na de voorbereiding van dit seizoen al aan de A-kern toegevoegd, jammer genoeg kreeg Quinten met een zware blessure af te rekenen.

Vertrekkers

Thibault Vandenbussche liet weten dat hij naar KSV Diksmuide trekt dat aan de leiding staat in tweede provinciale, doelman Jasper Meeuws trekt naar  het al even ambitieuze SK Westrozebeke dat op een gedeelde eerste plaats staat in derde provinciale.
Darren Steur, die al bijna het ganse seizoen uit is met een zware blessure, vertrekt na dit seizoen naar 2de provincialer KFC Meulebeke.
Lennert Lingier ruilt KM voor 1ste provincialer VK Dadizele waar ook zijn broer Gianni gaat spelen.

 

 

Niels Mestdagh gaf aan terug hoger te willen spelen en trekt naar KFC Mandel United.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *