Oproep mondmaskers maken

Het Lokaal Bestuur Torhout roept haar inwoners op om mondmaskers te maken. Op dit moment zijn zelfgemaakte maskers nuttig voor wie ziek is en thuis in quarantaine zit. Zo blijven de professionele maskers beschikbaar voor het zorgpersoneel.

Om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, krijgen ook alle patiënten die de Torhoutse triagepost verlaten een mondmasker mee naar huis. Deze maskers kunnen opnieuw gebruikt worden (mits dagelijks wassen op 90 graden) en zorgen er dus voor dan er bij thuisgebruik geen professionele maskers verspild hoeven te worden.

Om zeker voldoende mondmaskers ter beschikking te hebben vragen we jullie hulp!

Zelf stoffen mondmaskers maken

Steek je handen uit de mouwen en kruip achter je naaimachine maar voor je begint: hygiëne is alles! Was je handen, zorg dat je naaimachine zo proper mogelijk is én draag tijdens het maken zelf jouw eerste zelfgemaakt mondmasker. Lees alvast deze tips van de FOD Volksgezondheid. Daar vind je ook meer info over de stoffen die je kan gebruiken. Zo is een keukenhanddoek een beter idee dan bv synthetische stoffen.

FOD Volksgezondheid maakte ook een uitgebreide handleiding met richtlijnen én een patroon voor het naaien van mondmaskers.

Print de handleiding enkelzijdig af zodat je de puzzel kan leggen met de verschillende pagina’s om het correcte patroon te vormen.

In de handleiding zijn patronen voor verschillende maten ter beschikking. We verzamelen momenteel vooral het large masker.

Mondmaskers binnenbrengen

Mondmaskers binnenbrengen kan in het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11B, 8820 Torhout), elke werkdag van 13.30 tot 16.30. Breng enkel gewassen mondmaskers binnen (90 graden). Heb je een andere maat gemaakt dan de large? Gelieve dit duidelijk aan te duiden op de verpakking.

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Ik heb nog professionele maskers liggen?

Heb je nog professionele mondmaskers (type FFP2 of FFP3)? Ook deze zijn nog steeds welkom.  Je kan die elke werkdag tussen 13.30 en 16 uur bezorgen in het stadskantoor (aanbellen aan de hoofdingang).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *