Tennischallenge TC De Koddaert

Sporten tijdens deze quarantaineperiode mag maar niet in groep? Wat dan met de groepsporten? Voetbal- en volleybalploegen pakken uit met individuele trainingsschema’s en zelfs onderlinge wedstrijdjes en challenges. Ook TC De Koddaert , tenniscentrum, is heel actief op dat vlak. Ook hier vielen immers alle trainingen en wedstrijden weg.

Patty Van Acker

Patty Van Acker, samen met Kristof Duyck, motor van Challenge Tennis Academy geeft meer uitleg.

10 jaar Challenge!

“Challenge bestaat  dit jaar 10 jaar ,  een jubileumjaar dus maar voorlopig is dat in mineur. De doelstellingen van Challenge zijn nog net dezelfde als die toen we tien jaar geleden gestart zijn:  zowel competitiespelers als recreatieve spelers van De Koddaert beter  leren tennissen en  doen bewegen.”

“Normaal hebben we daarom in de winter een lessenreeks van 20 weken, in de lente een reeks van 8 lessen. Daarnaast organiseren we in de paasvakantie en zomervakantie 7 tenniskampen voor kleuters, recreatieve jeugd en competitiejeugd.”

“De Koddaert heeft ongeveer een 200-tal jeugdleden en de laatste jaren klokt de club af tussen de 550 en 600 leden.”

(Groepsfoto van training Challenge op woensdagmiddag in februari)

Coronacrisis

“Door de uitbraak van de corona pandemie werd het oefenschema drastisch gewijzigd.  De paasstages gaan in elk geval al niet door en de lentelessen zullen zeker niet kunnen starten op 19 april zoals gepland. We hopen dat we toch nog wat les zullen kunnen geven vanaf juni.”

“Uiteraard moeten we, zoals iedereen, de richtlijnen volgen van de overheid en Tennis Vlaanderen. Dit wel zeggen dat er niet kan getennist worden tot en met 19 april. Ondertussen wachten we op nieuwe richtlijnen…”

Coronachallenge

“Tim, één van onze trainers, heeft een wekelijkse  ‘coronachallenge’ gelanceerd zodat iedereen actief blijft met de tennisbal. Een leuk filmpje daarvan vind je op de facebookpagina van De Koddaert: https://nl-nl.facebook.com/TCDeKoddaert

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *