Bib op bestelling

De voorbije weken werd in de bib Torhout keihard gewerkt: er was namelijk een volledige omschakeling naar nieuwe eenvormige Vlaamse software voorzien. Die is in deze coronatijden succesvol verlopen en sinds begin april deze week operationeel. Dat houdt in dat er ook opnieuw ontleningen mogelijk zijn. Om die vlot en volgens coronanormen te laten verlopen, heeft de bib een afhaaldienst voor reserveringen uitgewerkt.

Veel mensen hebben momenteel namelijk meer dan ooit nood aan een goed boek, een boeiende film, fijne muziek… Daarom kan je vanaf nu materialen online of telefonisch bestellen en op een afgesproken tijdstip, vanaf donderdag 8 april, op een veilige manier afhalen. De bib blijft evenwel gesloten.

“Met de paasvakantie in het vooruitzicht hopen we met deze afhaaldienst heel wat kinderen, jongeren en volwassenen gelukkig te maken met een goed boek, een interessante film of hun favoriete muziek. Je bestelt meteen voor 8 weken en haalt je pakket op een afgesproken uur af, een systeem dat veilig is voor de gebruiker en de bibmedewerkers.” aldus schepen van bibliotheek Lieselotte Denolf.

Hoe werkt het?

 • Raadpleeg de catalogus maak je keuze: https://torhout.bibliotheek.be/
 • Vul het online formulier in via: https://torhout.bibliotheek.be/formulier/afhaaldienst
 • Wie geen internet heeft, kan ook telefonisch reserveren via 050 22 11 40
 • Je kan maximaal 10 titels mee krijgen naar huis, bovenop de materialen die je eventueel nog thuis hebt
 • Alle titels krijg je onmiddellijk voor 8 weken mee
 • We behandelen de formulieren/telefoons in de volgorde van binnenkomen. De bib kan niet altijd garanderen dat je al het gevraagde materiaal zeker krijgt, bijvoorbeeld als iemand voor jou hetzelfde materiaal vroeg. Geef dus best een aantal reservetitels op (max. 20 titels doorgeven)
 • Vermeld ook de naam van de lidkaart waarop je materialen wil reserveren.
 • Ken je iemand die geen toegang heeft tot internet en ook blij zou zijn met wat leesvoer? Je kan ook materialen bestellen en afhalen voor iemand anders (bijvoorbeeld een (groot)ouder of risicopatiënt). Wij bellen de persoon in kwestie dan wel even op om toestemming te vragen.
 • Het afhalen kan met tijdslots van telkens 1 uur. Gelieve het gekozen tijdslot te respecteren. Je wordt hiervan per mail of telefonisch verwittigd
 • Je belt aan en toont je bibpas of EID (behalve indien je voor iemand anders materialen komt afhalen)
 • Wij openen de deur en leggen de materialen klaar op de tafel in de corridor gemaakt aan de toegang van de bib
 • Breng zelf een zak of draagtas mee
 • Respecteer de regels van social distancing. Hou voldoende afstand van elkaar bij het wachten/aanschuiven en kom liefst alleen.
 • Bij het afhalen kan je de materialen die je nog thuis hebt NIET afgeven in de bib. Je hoeft deze dus niet mee te brengen. We verlengen alles tot het moment waarop de bibliotheek terug een normale werking kan aannemen.

Opgelet!

De bib is niet toegankelijk (je kan dus bv. geen kranten lezen) en er is geen contact met de medewerkers.

Zolang de bibliotheek niet op normale manier kan openen door deze coronamaatregelen, verlengen we zelf kosteloos jullie materialen. Liep er toch iets mis met jouw verlenging, contacteer ons dan gerust.

Aangezien er indicaties zijn dat het coronavirus drie dagen overleeft op plastic en onze materialen geplastificeerd zijn, nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen. We hanteren een strikte handhygiëne en dragen handschoenen waar nodig. Materialen sinds 13 maart teruggebracht plaatsten we drie dagen in quarantaine. We reinigden ook de kaft. Mogen we vragen dezelfde handhygiëne toe te passen wanneer je thuis de uitgeleende materialen leest, bekijkt of beluistert.

 

 

 

One thought on “Bib op bestelling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *