Wat met studiebegeleiding?

Dat de coronacrisis het ‘normale’ leven grondig overhoop gooit, staat buiten kijf. Ook Studiebegeleiding Haegeman (Hofstraat) moest zijn hele manier van werken herdenken. Nochtans…ook nu hebben heel wat studenten studiebegeleiding en ondersteuning nodig. Dat gebeurt nu via skype.

Hans Haegeman: “Aangezien studenten niet meer in levende lijve tot bij ons mogen komen, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven om toch de nodige studiebegeleiding en coaching te kunnen geven. Dit was nodig omdat ook studenten geconfronteerd worden met een nieuwe manier van werken. In het secundair moeten heel wat taken en leerstof plots zelfstandig verwerkt worden. De studenten van het hoger onderwijs weten nu al dat de lessen niet meer hervat worden en moeten hun weg zien te vinden met behulp van online filmpjes. Zij moeten de rest van het semester volledig zelf zien te organiseren.”

 Les en coaching via skype

“Om de nodige ondersteuning te kunnen bieden, zijn we overgeschakeld op les en coaching via Skype. Studenten die contact met ons opnemen, krijgen een tijdslot toegewezen. We bellen ze op en kunnen dan – met behulp van een camera en microfoon – rechtstreeks contact hebben. Dankzij bijkomende platformen als Whatsapp en mail is communicatie vrij vlot mogelijk.”

 Koudwatervrees

“We merken wel dat heel wat ouders en studenten een beetje koudwatervrees hebben. Mensen zijn het (nog) niet gewoon om deze media aan te wenden in het onderwijs. Nochtans is dat nergens voor nodig.”
“De kans dat de scholen na de paasvakantie hervatten, lijkt bijzonder klein. Vanaf dan zal er ook overal nieuwe leerstof worden aangeboden. We kunnen dan zeker ondersteuning bieden. Ook wie hulp nodig heeft bij de online taken, kan ons zeker ook contacteren.”

Wil je graag meer info, bel naar 0476 61 95 01 of surf naar http://www.studiebegeleiding-haegeman.be/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *