Tips van je garage

De kans is groot dat jij een van de vele Belgen bent die momenteel aan telewerken doet en dat je wagen een lange tijd stilstaat, al dan niet in een garage. De mensen van Autobedrijf Renault Decleir geven tips om problemen te voorkomen eens de lockdown wordt opgeheven…

1️⃣De batterij
Als je voertuig tenminste 2 weken stilstaat, koppel de accu dan los. Zelfs als de ontsteking niet is ingeschakeld, levert de batterij stroom aan verschillende elementen. Denk aan de klok, de boordcomputer enzovoort. Als je wagen een maand lang stilstaat, adviseren we zelfs om de batterij te verwijderen en deze op een droge plaats te bewaren.

2️⃣Pas op voor de banden
We kunnen het niet genoeg herhalen: de banden van een auto zijn de enige contactpunten met de weg. Weet dat het niet ongewoon is dat het rubber na een “winterslaap” van minstens twee weken het niet uithoudt en vervormt. Deze vervorming kan leiden tot trillingen of erger. Het is daarom aan te raden om je auto elke twee weken tenminste een paar centimeter te verplaatsen.

3️⃣Vermijd een opgetrokken handrem
Een (zeer) hard opgetrokken handrem die enkele weken in positie blijft, kan problemen opleveren eens je er weer vandoor wil. Schakel hem dus, indien mogelijk, in versnelling. Bij een automatische versnellingsbak kies je simpelweg de stand “P”, ook weer zonder handrem.

4️⃣Pas op voor brandstof
Tijdens een lange periode van stilstand is het niet aan te raden om zeer weinig brandstof in de tank te hebben, omdat er zich een afzetting van deeltjes kan vormen die in de mechanische delen kunnen lopen bij het herstarten. Dit fenomeen is vooral problematisch bij 95 E10-benzine. Maar wat de gebruikte brandstof ook is, laat je tank minstens halfvol zijn en vul hem na de lockdown helemaal.

5️⃣Coronavirus: Dit zijn de meest “besmette” delen van je auto
Reinig je auto
De verf en het koetswerk van auto’s van vandaag zijn veel sterker dan vroeger. Maar als je bolide buiten slaapt of stof hapt, denk dan tenminste aan het hygiënische aspect. Een schoon en eventueel ontsmet passagierscompartiment kan geen kwaad.

Bezoek hier de garage virtueel:
https://360-tour.be/renaultdecleir/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *