Parkings deels afgesloten

Torhout houdt rekening met aanpassing maatregelen bij het afsluiten van parkings bossen en parken.

Tot nog toe was het niet toegelaten om de auto te nemen voor recreatieve activiteiten, bijvoorbeeld om naar het bos te gaan iets verder uit de buurt van je woning. De federale crisiscel stuurde die maatregelen gisteren bij.

Verplaatsingen met de auto voor recreatieve activiteiten zijn voortaan toegestaan voor:

  • Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar. De regel geldt voor het hele gezin, ook al is maar één kind vijf jaar of jonger.
  • Personen met een beperkte mobiliteit (met inbegrip van ouderen en zwangere vrouwen).
  • Begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking.

De Torhoutse parkings van bossen en parken worden nog steeds afgesloten, maar slecht gedeeltelijk. Er zullen een aantal plaatsen opgelaten worden voor mensen die voldoen aan de nieuwe voorwaarden.

Bijkomende fysieke activiteiten

Fysieke activiteiten zoals wandelen, lopen of fietsen waren al toegelaten, mits rekening gehouden wordt met de social distancing maatregelen. De aangepaste maatregelen stellen dat: “voor de activiteiten enkel rijwielen (met inbegrip van elektrische fiets) en niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen mogen worden gebruikt.” Skaten, rolschaatsen of steppen zijn nu dus vanaf nu ook toegelaten. De regel is dat men in beweging moet blijven. Dus ter plaatse voetballen, basketten of met vrienden naar het skatepark gaan, blijven verboden. Ook de Torhoutse skateparken en voetbalvelden blijven gesloten.

Deze activiteiten zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Na de uitoefening van de activiteiten moet men terugkeren naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *