Online afspraak recyclagepark

Door de coronacris werd het recyclagepark tijdelijk gesloten. Vanaf 7 april opende het recyclagepark opnieuw zijn deuren voor de Torhoutse burgers. Dit met aangepaste maatregelen. De eerste evaluaties waren positief. Daarom worden de bestaande maatregelen verlengd en zelfs uitgebreid. Naast telefonisch reserveren wordt online een afspraak maken nu ook mogelijk.

Op vrijdagavond 24 april besliste de Nationale Veiligheidsraad om de huidige maatregelen, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen.

Hierdoor blijft het recyclagepark open, nog steeds op afspraak en rekening houdend met de belangrijkste maatregelen. Zo blijft het contact tussen mensen beperkt, wordt de veilige afstand tussen mensen bewaard en worden de hygiënische maatregelen behouden.

Evaluatie

“De bezoeken aan ons recyclagepark de voorbije weken verliepen heel vlot. Iedereen houdt zich strikt aan de voorzorgsmaatregelen en het afsprakensysteem verloopt vlot. We zijn iedereen daar bijzonder dankbaar voor”, zegt schepen van leefmilieu Elsie Desmet.

Zo bezochten in de maand april gemiddeld 650 bezoekers het recyclagepark. Dit zijn tussen de 130 en 170 bezoekers per dag. Een afspraak maken voor deze eerste maand kon eenvoudig telefonisch, met de hulp van vrijwilligers die de telefooncentrale ondersteunden.

Online reservatie

“Om een nog betere service te bieden, werd er achter de schermen hard gewerkt aan een online reserveringssysteem”, vervolgt Elsie Desmet.

Voor een bezoek aan het recyclagepark kan naast telefonisch binnenkort dus ook online een afspraak geboekt worden.

• Online een afspraak maken kan vanaf donderdag 30 april 2020, 13.30 uur.
• Een afspraak maken kan minimum 6 uur en maximum 8 dagen voor je bezoek.
• De online afspraken zullen ingepland worden vanaf dinsdag 5 mei.

Het reservatiepakket houdt rekening met een 15-tal boekingen per half uur, verdeeld over de openingsuren. Er is voldoende capaciteit en er wordt op geen enkel moment grote drukte verwacht.

We herhalen graag nog even alle voorwaarden:

• Kom enkel naar het recyclagepark als dit echt nodig is.
• Enkel op afspraak, online via www.torhout.be/recyclagepark (“Maak een afspraak”) of via 050 89 36 00 (bereikbaar elke werkdag van 9 tot 12 uur).
• Per gezin wordt slechts één afspraak toegestaan per week.
• Breng zoals gewoonlijk je identiteitskaart mee.
• Volg de aanwijzingen van de parkwachters strikt op.

• Momenteel is er geen verkoop van huisvuilzakken, PMD-zakken, compostbakken en andere producten.

Deze regeling blijft behouden tot er nieuwe richtlijnen volgen.

Meer info over wat wel en niet mag binnengebracht worden: https://www.torhout.be/update-1-april-heropening-recyclagepark

One thought on “Online afspraak recyclagepark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *