“Langzaam heropstarten”

Vanaf 4 mei mochten bedrijven opnieuw opstarten. Uiteraard met inachtname van de geldende coronamaatregelen. Wij polsten even bij Wesley Slosse, zaakvoerder van Vloerbekleding Slosse, hoe hij de heropstart ziet.

Het bedrijf bestaat sedert 1993 en werd opgericht door Ronny Slosse, de vader van Wesley. “Ikzelf werk 26 jaar in de zaak”, zegt Wesley. “Eerst gestart als jobstudent, daarna met leercontract, als werknemer en sinds 2007 zelfstandig aan de slag in de zaak om vanaf 2011 zaakvoerder te worden.”

Misschien nog eens uitleggen wat Vloerbekleding Slosse juist doet?

Wesley: “Wij doen enkel soepele vloerbekleding zoals linoleum, vinyl, parket, laminaat, tapijt, pvc, rubber en sportvloeren. Daarnaast ook egalisatie, LiquidDesign en BetonDesign.”

Met hoeveel personeelsleden werken jullie?

Wesley: ” Op dit moment werken we met 7 personen in de firma.”

Zijn jullie volledig gesloten geweest of werd er toch nog gewerkt?

Wesley: “Wij gaan mee met de bouw. We hebben twee weken volledig stil gelegen op de werven. Mijn vrouw en ik hebben wel de hele tijd bureauwerk kunnen verder doen, met nu en dan een werfvergadering op veilige afstand…”

En hoe zie je de heropstart?

Wesley: “We vermoeden dat de volledige opstart nog een week of twee zal duren. We hebben ondertussen nog enkele werven kunnen afwerken of kleine projecten opgestart. Productieproblemen, uitstel van de opdrachtgevers en de planning van de andere aannemers, chape nog niet geplaatst, schilderwerken nog niet klaar, …, bemoeilijken ons om het werk terug op te starten.”

Worden er speciale maatregelen genomen?

Wesley: “Mondmaskers, handschoenen, handgels, grondig reinigen van de voertuigen en het materiaal, 1 persoon per camionette … de gewone maatregelen dus.”

Zijn de maanden maart-april-mei normaal gezien sterke maanden?

Wesley: “Ja, vooral ook met de scholen maar deze opdrachten zijn allemaal uitgesteld. Vooral de maand mei telt altijd te weinig dagen, wat dit jaar niet het geval zal zijn.”

Enig idee hoeveel procent omzet je verliest?

Wesley: “Nog geen idee van. Maar we hebben ondertussen wel mooie nieuwe projecten binnen. We bekijken het positief.”

One thought on ““Langzaam heropstarten””

  1. Veel succes met de heropstart Wesley en Sofie. Jullie kennende leveren jullie steeds top prestaties af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *