“Focus op cashflow”

En nu? Dat is de vraag die bij veel zelfstandigen en bedrijfsleiders opborrelt nu de lockdown wordt opgeheven en de economische activiteit hervat wordt. Boekhouders en sociale burelen worden dan ook bestookt met vragen. Wij vroegen aan Fiscaal Bureel Vandevyver & Delie of zij nu een andere dienstverlening moeten aanbieden?

(Luc Delie, Nicolas Delie en Joeri Meulemeester van Fiscaal Bureel Vandevyver & Delie.)

 

Tijden van corona. Wat zijn de meest gestelde vragen aan jullie nu?

Nicolas Delie: “De meest gestelde vragen gaan over de compenserende maatregelen die worden voorzien voor de getroffen ondernemingen. Er zijn er vrij veel verschillende met elk hun specifieke voorwaarden, die dan ook nog eens regelmatig worden aangepast. Dit zorgt dan uiteraard ook voor veel vragen.

Verandert er nu veel in aanpak?

Nicolas: “Het dagdagelijkse werk zoals btw-verplichtingen, opmaak balansen, belastingaangiften invullen… blijft verder lopen. De corona-maatregelen opvolgen komt er bovenop.”

Moeten zaken door de reglementering van corona bijgestuurd worden? Ik bedoel dan niet plexischermen en zo maar boekhoudkundig bekeken?

Nicolas: “Er wordt nu voornamelijk stilgestaan bij de cashflow. Ondernemers willen weten of alle vaste kosten nog gedurende een bepaalde periode kunnen worden betaald. Moeten er bijkomende leningen worden aangevraagd of zouden de bestaande leningen beter worden uitgesteld? Welke belastingvoorafbetalingen zijn er nu nog opportuun?…”

Het blijft dus druk bij jullie?

Nicolas: “De vaste deadlines moeten nog steeds worden behaald. Het opvolgen van de corona-crisis komt er bij. Maar dit vormt geen probleem. In deze moeilijke tijden proberen we de ondernemers zo goed als mogelijk bij te staan met raad en daad.”

Heb je een specifieke raad voor zelfstandigen, winkeliers en ondernemers?

Nicolas: “Een algemeen advies is moeilijk te geven. Via nieuwsbrieven proberen we belangrijke wijzigingen algemeen kenbaar te maken. Maar voor een concreet advies proberen we persoonlijk maatwerk na te streven. En dat doen we dan ook met hart en ziel.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *