“Goede thuis en goed huis zijn belangrijk”

De bouwsector was misschien niet helemaal resistent tegen het coronavirus maar het was toch een van de economische activiteiten die overeind bleef. Zij het niet helemaal dan toch deels. Wij vroegen ons af hoe het met de architectenbureaus ging in tijden van corona? Neels Architecten  dan maar gebeld…

 

 

Hans Neels (66) is architect sedert 1977 en runt samen met zoon Jelle en Myriam, Neels Architecten met uitvalsbasis in de ’s Gravenwinkelstraat.

Welke impact had corona op architecten?

Hans: “Na de complete verwarring in de eerste weken van de lockdown werkten de kleinere aannemers stilletjes aan verder. De grotere bedrijven lagen volledig stil. Werken konden niet worden afgewerkt waardoor de meeste werven vertraging opliepen. Mensen wachten om te beslissen i.v.m. nieuwe opdrachten.”

De bouw mocht in principe doorwerken, konden jullie dat ook?

Hans: “Ja, mits telewerken. Het was kalm en stil, dus ideaal om wat achterstand in te halen.”

Hoe konden jullie dan aan prospectie doen, nieuwe klanten werven?

Hans: “Via onze website neelsarchitecten.be en onze facebookpagina.”

Wat met plaatsbezoeken?

Hans: “De eerste maand vielen die volledig weg.  Stilletjesaan werden ze hervat,  klanten- en werfbezoeken, wat onwennig en soms onhandig.”

Is dit normaal gezien een drukke periode maart-april-mei?

Hans: “Wij hebben geen kalme periodes.”

Is er dan inkomstenverlies?

Hans: “In zeker zin wel, doordat werven stillagen, opdrachten on hold werden gezet en omdat de kindjes thuis blijven van school, is er voor Jelle véél minder tijd om thuis goed te kunnen werken.”

Wat verwacht je van de toekomst?

Hans: “Ik denk dat de mensen de waarde van een goede thuis en een goed huis hebben leren appreciëren. We werken hard voor ons huis en als we er dan eens van kunnen genieten, vertrekken we op reis. Nu waren we verplicht om thuis te blijven en denken we er misschien aan hoe dit beter kan.”

Staan er veranderingen op til bij jullie?

Hans: “Verhuis naar onze nieuwe werkplek. Daarvan lag de eindafwerking stil door de coronapandemie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *