Bebloemingswedstrijd

Het Lokaal Bestuur Torhout wil de stad graag letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseert het ook in 2020 een bebloemingswedstrijd waaraan alle inwoners gratis kunnen deelnemen.

Het reglement schrijft voor dat de tuin of de gevel goed zichtbaar moet zijn vanop de openbare weg. Je kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:

  • de gevelversiering;
  • de voortuin (klein);
  • de voortuin (middelgroot);
  • de voortuin (groot);
  • de hoeveverfraaiing;
  • de ecologische voortuin.

Met deze laatste categorie belonen ze mensen die zich inzetten om de natuur mee een duwtje in de rug te geven in hun eigen voortuin. De jury zal voor de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Door het coronavirus wordt de bebloemingswedstrijd dit jaar wat aangepast. Wil je deelnemen aan de wedstrijd? Bezorg  een foto van je tuin. De jurering zal op basis van deze foto gebeuren.

Deelnemen kan tot en met maandag 31 augustus 2020 door te mailen naar onthaal@torhout.be. Vergeet je foto niet toe te voegen!

Elke deelnemer ontvangt een prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar. De mooiste tuinen worden nog eens extra in de spotlights geplaatst via  Facebookpagina Lokaal Bestuur Torhout.

Heb je geen eigen tuin of geen groene vingers, maar geniet je tijdens je wandeling of fietstocht van een pareltje in de omgeving? Geef de juiste locatie van deze tuin door via onthaal@torhout.be. Zo kunnen we de bewoners van deze ‘passagetuintjes’ in de bloemetjes zetten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *