Papebrugstraat tijdelijk schoolstraat


Om de leerlingen van de Oefenschool veilig op te halen wordt de Papebrugstraat van dinsdag 2 juni tot het einde van dit schooljaar na de schooluren ingericht als schoolstraat.

Schoolstraat

Concreet wil dit zeggen dat de Papebrugstraat tijdelijk afgesloten wordt voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, fietsers, speed pedelecs en de hulpdiensten.

De Papebrugstraat zal afgesloten worden op maandag, dinsdag en donderdag van 15.45 uur tot 16.15 uur, op woensdag van 11.30 uur tot 11.45 uur en op vrijdag van 15 uur tot 15.30 uur. Op dinsdag 2 juni zal de schoolstraat voor het eerst ingericht worden. De Papebrugstraat blijft tot het einde van dit schooljaar na de schooluren voor maximum een half uurtje ingericht als schoolstraat.

Hoe je kinderen ophalen?

  • Ouders die hun kinderen komen ophalen met de auto kunnen parkeren aan het station. Vergeet niet om vanaf dinsdag 2 juni opnieuw je blauwe schijf te leggen!
  • Ouders die met de fiets komen, wat met het mooie weer en de veilige schoolstraat ideaal is, kunnen via de Papebrugstraat vlot tot bij de school geraken.

Afstandsregels

Door de Papebrugstraat tijdelijk in te richten als schoolstraat geeft het lokaal bestuur ouders de nodige ruimte om hun kinderen veilig van school af te halen. Bovendien kunnen op deze manier ook de afstandsregels rond corona gerespecteerd blijven. Vanaf dinsdag zullen er gemiddeld 200 leerlingen aanwezig zijn in de school. Niet iedereen zal gelijktijdig de school kunnen verlaten. Daarom voorziet de school mogelijkheden om wachtrijen te maken buiten de schoolpoort. Ouders zullen bij het ophalen van hun kinderen immers niet toegelaten worden binnen de schoolgebouwen.

One thought on “Papebrugstraat tijdelijk schoolstraat”

  1. Een vraag. Prima initiatief in functie van de veiligheid van de kinderen. Wat met de bewoners van de Papebrugstraat? Zusters H. Vincentius kunnen dan niet meer in en uit hun garage. Hoe dit oplossen aub? Heel veel dank voor verduidelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *