Van Muylaert naar Van Steelant

 


Luc Muylaert heeft zijn garage overgelaten aan Francis Van Steelant, zeg maar Peugeot Zedelgem. Francis vond het een uitstekend opportuniteit en gaat er nieuwe en jonge tweedehandswagens verkopen. De service en het personeelsbestand blijven intact.

Francis Van Steelant (49), tweede van links op de foto,  is een vierde generatie garagist of zeggen we beter mechanieker ….

Francis: “In 1895 startte Felix Van Steelant met een bedrijfje dat landbouwmachines en –werktuigen maakte. Zijn zoon Jan schakelde over op…naaimachines en fietsen. Mijn vader Robert verkocht in de jaren 1960 de eerste Peugeot, in 1970 werd hij agent voor Peugeot. Zelf begon ik bij mijn vader te werken met leercontract toen ik zeventien was. Al van mijn zesde zat mechaniek mij in de vingers…”

Overname en verhuis

“Als 32-jarige namen mijn vrouw Valerie en ik de zaak van mijn vader over. In 2007 kochten we grond in de Groenestraat en in  2009 bouwden we daar een gloednieuwe garage. We werken nu met twaalf medewerkers. Ook mijn neef Nathan maakt sedert acht jaar deel uit van ons team.”

Torhout

“Plots vroeg Nathan, me of ik geen garage wilde overnemen: garage Muylaert in Torhout. Garage met een nieuwe carrosserie-afdeling en een uitstekende ligging. We startten de gesprekken en we kwamen tot een akkoord. Geen nood voor de trouwe klanten! De garage blijft dezelfde service leveren als vroeger! Daarom blijft de hele equipe Luc, Peter en Mario ook aan boord en Luc Muylaert blijft de aan te spreken persoon. Met Alexander, receptie en Peter, verkoop, erbij komen we aan vijf mensen. Grote doelstelling is om hier nieuwe en jonge tweedehandswagens te verkopen  en met de blijvende service zoals voorheen.” Garage Van Steelant startte op dinsdag 2 juni de werkzaamheden in Torhout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *