Gezond binnen

In het stadskantoor van Torhout staat van 1 tot 30 april een gratis interactieve informatiestand waarbij je de invloed van de binnenlucht in ons huis op onze gezondheid kan nagaan.

Dagelijks brengen we heel wat tijd binnen door. In Vlaanderen is dat gemiddeld zo’n 85% van onze tijd, waarvan het grootste deel thuis. Het is dan ook logisch dat de verse, gezonde lucht binnen snel is opgebruikt. Niet alleen door te ademen, maar ook door te koken, poetsen, douchen, roken of klussen, komen er stoffen in de lucht die jou of je familie ziek kunnen maken. De luchtvervuiling is er maar hoe moeten we nu ventileren of verluchten? En betekent verluchten geen energieverspilling? Vis het allemaal zelf uit in het Torhoutse stadskantoor.

De tijdelijke interactieve informatiestand kan gratis bezocht worden vanaf woensdag 1 april 2015 tot en met donderdag 30 april 2015, tijdens de openingsuren van het stadskantoor.

Iedere bezoeker kan er ter plaatse deelnemen aan een wedstrijd, waarvan de antwoorden te vinden zijn op de infoborden. Op 15 mei worden de winnaars geloot uit de formulieren met de juiste antwoorden. De winnaars krijgen een preventief prijsje!

Meer info is te bekomen bij schepen Rita Dewulf, bevoegd voor gezondheid en wonen. Zitdag op het gemeentehuis, iedere maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Tel. 0475/ 79.31.91

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *