Laat je fiets gratis labelen

Wil je, je fiets beschermen tegen diefstal? Laat je fiets dan zeker gratis labelen. Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni opent het Fietspunt naast het station opnieuw zijn deuren om fietsen te labelen.

 

Het Fietspunt is telkens open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdag 24 juni is er in de middag een extra lange opening tot 18 uur.

Fietsen is gezond, fietsen is leuk, fietsen is goed voor het milieu, kortom fietsen is tof! Ook het coronavirus heeft er voor gezorgd dat meer mensen de fiets hebben ontdekt. Meer en meer mensen trekken er graag eens op uit met hun fiets of fietsen naar hun werk of doen boodschappen met de fiets. Zorg dat je fiets herkenbaar is. Laat hem labelen zodat mogelijke geïnteresseerden worden afgeschrikt. Mocht iemand er toch in slagen met jouw fiets ervandoor te gaan, dan kan de politie hem gemakkelijker aan jou terugbezorgen dankzij het unieke nummer”, zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.

Door de coronacrisis werden extra veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen op het Fietspunt. Zo zullen de fietsen, als het weer het toelaat, buiten gelabeld worden, wordt er eenrichtingsverkeer voorzien en vragen we aan mensen die langskomen om zelf hun rijksregisternummer voor te lezen. Vergeet dus zeker je identiteitskaart niet als je langskomt.

 

2 thoughts on “Laat je fiets gratis labelen”

  1. Wat kan ik dan verwachten indien mijn sterk beveiligde fiets a toch gestolen wordt. Ik weet dat in het verleden aan het staton fietsen werden gestolen en die persoon belde de politie die een half uur later aankwamen toen de vogels al een tijd gaan vliegen waren. Ook al is hij gelaebelt ik denk niet dat ik hem nog terug krijg want tegenwoordig met het moderne mayeriaal wordt hij in geen tijd meegenomen en zal hij hier niet op de markt gebracht worden. Maar ik kom langs en heb respect voor jullie werk dat je erin steekt. Mvg Diopere Marc5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *