5 nieuwe fietsstraten

 

Het aantal fietsers in Torhout is de afgelopen jaren gestegen. Het Lokaal Bestuur Torhout wil hen de nodige ruimte geven. Daarom werd op de gemeenteraad van 22 juni beslist om naast de bestaande fietsstraten in de Sint-Jozefstraat en de Zwevezelestraat vijf nieuwe fietsstraten in te voeren.

 

Volgende straten worden bij de start van het nieuwe schooljaar een fietsstraat:

  • De Revinzestraat tussen de Tarwestraat en het Don Boscoplein.
  • De Nieuwstraat.
  • De Beerstraat.
  • De Spinneschoolstraat.
  • De Lichterveldestraat, in het doodlopend gedeelte aan de ingang van GO! Eureka.

(  Foto: De Revinzestraat wordt van de Tarwestraat tot het Don Boscoplein fietsstraat. )

Wat is een fietsstraat?

Een fietsstraat is een straat waar fietsers het volledige rijvak mogen innemen en waar voertuigen de fietsers niet mogen inhalen. De snelheid in een fietsstraat bedraagt nooit meer dan 30 kilometer per uur.

In straten waar tweerichtingsverkeer toegelaten is, mogen fietsers de helft van de rechterzijde van de rijbaan gebruiken. In eenrichtingsstraten mogen fietsers de volledige rijweg innemen.

(Ook de Nieuwstraat wordt fietsstraat. )

“Torhout, fietsende stad! Dankzij de coronacrisis ontdekten meer en meer mensen de voordelen en het gemak van fietsen. Daarom willen we ons fietsbeleid in een versneld tempo verder uitrollen en de fietsers voorop plaatsen want wie fietst die wint alleen maar!” zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.

One thought on “5 nieuwe fietsstraten”

  1. Jammer dat dit niet veel van nut is want op 10 auto’s steken er 7 de fietsers toch voorbij, zowel in de Sint Jozefstraat of in de Zwevezelestraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *