Gemachtigd opzichters gezocht

 

Het Lokaal Bestuur Torhout zet regelmatig vrijwilligers in voor het uitoefenen van de taak van gemachtigde opzichter. Deze vrijwilligers zie je ’s morgens bij de Torhoutse scholen staan om het verkeer in goede banen te leiden en de schoolkinderen veilig over te laten. Om het team te versterken, zijn ze op zoek naar nieuwe gemachtigde opzichters.

 

Tijdelijke versterking op de woensdagmarkt

De gemachtigde opzichters hebben een heel gevarieerd takenpakket. Naast de begeleiding aan de scholen, staan ze ook in voor het verdelen van bewonersbrieven, voor het begeleiden van de bewoners van het woonzorgcentrum bij wandelingen,…

Tijdens deze coronaperiode worden de gemachtigde opzichters ook ingezet op de woensdagmarkt. Daar helpen ze de marktbezoekers om de coronamaatregelen na te leven en geven ze aanwijzingen bij het circulatieplan van de markt.

Wil jij aan de slag als gemachtigde opzichter?

 Het lokaal bestuur is op zoek naar nieuwe gemachtigde opzichters die vanaf september aan de slag willen gaan.

Wat is de taak van een gemachtigde opzichter?

De gemachtigde opzichter kan het verkeer stilleggen om kinderen, scholieren of andere personen te laten oversteken. De weggebruikers moeten zijn of haar aanwijzingen opvolgen. Om het verkeer stil te leggen maakt de gemachtigde opzichter gebruik van een verbodsbordje.

Hoe herken je een gemachtigde opzichter?

De gemachtigde opzichter beschikt over een specifieke uitrusting: een verbodsbordje en een driekleurige armband, met op de gele strook in zwarte letters de naam van de stad. Die armband wordt gedragen om de linkerarm. Naast de nood aan herkenbaarheid moet een gemachtigde opzichter ook goed zichtbaar zijn. Daarom voorziet het lokaal bestuur een basisuitrusting.

Wie kan gemachtigde opzichter worden?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar komt in aanmerking na het volgen van een opleiding bij de politie.

Wat mag je verwachten?

Vrijwilligers krijgen van het lokaal bestuur een gratis opleiding, een vaste vergoeding per gepresteerd uur, een verzekering en een basisuitrusting.

Ben je een ouder, grootouder, gepensioneerde, iemand die een hart heeft voor kinderen of iemand die op zoek is naar een leuke vrijwilligerstaak? Het Lokaal Bestuur Torhout zou het fijn vinden als jij de groep gemachtigde opzichters vervoegd!

 

Heb je interesse of wil je graag meer informatie?

Neem contact op met het vrijwilligersloket via vrijwilligers@torhout.be of 050 22 12 33.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *