Ondersteuning buurtfeesten

Het lokaal bestuur werkte een reglement uit voor de ondersteuning van buurt- en straatfeesten.  

Het reglement zorgt ervoor dat je als organisator van een buurt- of straatfeest beroep kan doen op logistieke (via uitleendienst) en financiële ondersteuning vanuit de stad. Het doel is de sociale contacten in een straat, buurt, wijk, plein… te bevorderen. Een speciale focus op kinderen en jongeren is een aandachtspunt.

Er wordt  maximum 200 euro per initiatief voorzien. Kleinere initiatieven komen in aanmerking voor kleinere bedragen. Het buurt- en straatfeest moet wel openstaan voor de hele straat of buurt,  organisatoren moeten dit aantonen.  

Dus heb je altijd al die BBQ met je straat of wijk willen organiseren? Dan is dit het moment! Let op, dit is niet te verwarren met de wijkkermissen. Die komen niet in aanmerking voor deze ondersteuning, aangezien de stad ze al op andere manieren ondersteunt.

 “Het reglement zat al voor in de pijplijn vóór de coronacrisis, maar komt wel erg gelegen nu mensen snakken naar sociale contacten na maanden van semi-lockdown en quarantaine”, zegt Lieselotte Denolf, schepen van cultuur en participatie. “En nu we deze zomer vaker zullen thuisblijven, is dit een prima initiatief om het ook voor de zomer in eigen streek, stad en wijk gezellig te maken, van zodra dit weer kan en mag”.

Aanvragen 

Het aanvraagformulier en reglement kan je vinden op www.torhout.be/buurtfeesten. De ingevulde aanvraag kan je bezorgen via vrijetijdshuis@torhout.be. Hulp nodig bij het invullen van het formulier? Kom dan even langs in het Vrijetijdshuis om het formulier samen in te vullen.

 Deel een foto van je buurtfeest en win een Torhoutbon!

Deel je foto of filmpje van je buurtfeest in een openbaar bericht op social media met #levendebuurten en misschien verschijn je wel in de communicatiekanalen van Lokaal Bestuur Torhout én win je een Torhoutbon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *