Barbecueën in Groenzones

Een van de strategische doelstellingen in het Torhoutse meerjarenplan is “Torhout wijkt en buurt”. Het lokaal bestuur wil volop inzetten op het herinrichten van parken en tuinen en deze een extra dimensie geven. Een eerste stap hierin is het vastleggen van een aantal barbecuezones op openbaar domein.

De zomer is de periode bij uitstek om te genieten van al het groen in de stad, maar ook de periode waarin al eens een barbecue georganiseerd wordt. Lokaal Bestuur Torhout wil volop inzetten op de belevingswaarde van het groen. Door in de groenzones aan te geven waar er gebarbecued mag worden, wil het lokaal bestuur extra ontmoetingsmogelijkheden creëren.

Zowel centraal in het stadscentrum, als op de wijken werden dergelijke barbecuezones vastgelegd. Binnenkort worden deze aangeduid met een informatiebord en kan je de zones terugvinden op de website.

Het barbecueseizoen op openbaar domein start op 1 april en eindigt op 1 oktober. Om de geluidshinder voor omwonenden te beperken wordt gevraagd om het begin- en einduur (11 uur – 22 uur) te respecteren. Bij langdurige droogte of brandgevaar kan er een verbod op barbecueën uitgeroepen worden.

Check zeker het reglement op de website vooraleer je de barbecue aansteekt in één van de barbecuezones en zorg er na het grillen voor dat de zone in propere staat achtergelaten wordt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *