Zomeraanbod Torhout

Door de maatregelen tegen de coronapandemie vielen heel wat evenementen weg. Toch knutselde stad Torhout een veelzijdig zomerprogramma in elkaar.

Het Cultuurcentrum programmeert uitzonderlijk in de zomer

 Tuin de Brouckere, groene long van de stad en deze zomer ook reddende engel van het cultuurcentrum. Drie donderdagavonden vind je er cultuurvoorstellingen in openlucht op een veilige afstand van elkaar. Steeds om 20 uur met maximum 70 toeschouwers aan een basistarief van € 10,00. Het sociaal tarief is € 2,50 voor avondvoorstellingen en € 1,25 voor familienamiddagen. Meer info en tickets: www.visittorhout.be / www.ccdebrouckere.be.

 

De kop gaat eraf op 2 juli met de komieke Mobilehome-zomertour van Han Solo. (uitverkocht!)

Muziekliefhebbers vinden een weekje later hun gading met de zwoele klanken van Pigeon on Piano op 9 juli.

Pianiste Katrien Verfaillie scoorde dé corona-hit ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’. Met meer dan 350.000 views op Youtube en een gesmaakte doorkomst op tv.
Katrien Verfaillie – een Gentse met roots in de Westhoek – componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie

En voor wie het al eens poëtischer mag zijn, is er op 6 augustus Ief Postino, de charmante postbode uit ‘Iedereen Beroemd’.

Voor gezinnen

Gezinnen die graag met z’n allen van cultuur genieten, kunnen terecht op twee zondagmiddagen voor doe-activiteiten en familievoorstellingen. Op 12 juli presenteren ze jullie Olifant & Krokodil, quarantainetekeningen, Fujinn en XXL-One. Zondag 9 augustus brengt Springtime, DIY Zeepkarrenrace en De Mallemolen. Tickets zijn in 2 tijdsblokken (van 14 tot 15.30 uur en 16.30 tot 18 uur) eveneens te verkrijgen op bovenstaande adressen aan een basistarief van € 5,00.

 

Films in een uniek jasje

 De overige donderdagen presenteert het Vrijetijdshuis gratis filmvoorstellingen op unieke locaties. Zo kan je op de parking van het zwembad naar een retro Drive-In met de wagen op 16 juli en 13 augustus. Wie liever van een Film in  ’t Bos geniet, kan met eigen kampeerstoeltje of dekentje naar Groenhove trekken op 23 juli en 20 augustus.

De Speelpleinbouwers komen naar je wijk

 Elke zaterdag (van 4 juli tot en met 22 augustus) reizen De Speelpleinbouwers rond van wijk naar wijk. Met houten balken bouwen ze er tussen 14 en 16 uur samen met de kinderen een parcours van 80 meter lang. Dat parcours blijft een hele week staan, alvorens naar de volgende wijk te verhuizen.
Het traject:

4 juli: Don Bosco
11 juli: Torhout-Oost
18 juli: Wijnendale
25 juli: de Goede Herder
1 augustus: Driekoningen
8 augustus: Maria-Assumpta
15 augustus: Sint-Henricus
22 augustus: het Centrum

Belpop Bonanza Stadswandeling

 Wordt het een staycation dit jaar? Op zoek naar wat lichamelijke inspanning? Goed nieuws! Torhout heeft vanaf nu een wandeling langs lokale plaatsen waar muzikale geschiedenis is geschreven.

De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek. Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het erfgoed van Torhout en zijn deze zomer – en ook daarna – jouw gidsen.

Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen en een smartphone. Op tien locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Voor meer informatie kan je terecht op www.ccdebrouckere.be.

De Belpop Bonanza Stadswandeling biedt je alvast een voorsmaakje van de Belpop City Special-voorstelling over Torhout die doorgaat in het Cultuurcentrum op 29 april 2021. De ticketverkoop gaat van start op zaterdag 22 augustus 2020 om 9 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *