Omgevingsvergunning Zomerstraat

Het Lokaal Bestuur Torhout reageerde op de commotie rond de aanvraag Omgevingsvergunning Zomerstraat. Voor- en tegenstanders kunnen hier vernemen hoe de procedure verloopt.

“We krijgen heel wat vragen over de aanvraag tot omgevingsvergunning in de Zomerstraat. Om iedereen goed en juist te informeren, geven we graag een update.

Op 27 april 2020 werd door Groep Vanhee een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van een supermarkt met bijhorende parking in de Zomerstraat.”

“In de aanvraag staat vermeld dat de handelsruimte een oppervlakte van 2365 m² en een maximale hoogte van 6 m heeft.
De parking biedt plaats voor 133 wagens en 32 fietsen. Er worden 8 aangepaste parkeerplaatsen voorzien.”

“Op 28 mei 2020 werd door de aanvrager bijkomende informatie aangeleverd waardoor het dossier volledig en ontvankelijk verklaard werd op 15 juni 2020.”

“De volgende stap binnen de procedure is het openbaar onderzoek. De aanplakking van het geel document is de bekendmaking van het openbaar onderzoek. Het onderzoek loopt van 22 juni 2020 tot en met 21 juli 2020. Tijdens deze periode kan je het dossier op het stadskantoor raadplegen en, als je dit wil, een bezwaar indienen. Alle bezwaren en opmerkingen worden door het schepencollege behandeld.”

“Ten laatste op 28 september 2020 neemt het lokaal bestuur een beslissing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *