Robin Vermeersch in Ravenhof

‘Visit Torhout’ verwelkomt Robin Vermeersch! Van 11 juli tot 27 september 2020 vindt in het Kasteel Ravenhof een zomertentoonstelling plaats. 

Een 25-tal werken van Robin worden gedurende 2,5 maand tentoongesteld in het Museum Torhouts Aardewerk. Speciaal voor deze zomertentoonstelling maakte Vermeersch 10 potsculpturen die hij confronteert met de collectie. Ook een installatie met keramisch werk kan je er terugvinden.

Robin Vermeersch (1977, Kortrijk) studeerde schilderkunst in Gent. Sinds 2000 nam hij deel aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Robin is niet vreemd met het Torhouts aardewerk. Zijn moeder, Marie-José Maes, mocht er ook al tentoonstellen met keramiekvoorwerpen uit Torhouts aardewerk.

De sculpturen, schilderijen en tekeningen van Vermeersch tonen ons een bevreemdende wereld van wonderbaarlijke structuren en natuurlijke elementen. Maar naast beeldende kunst maakt Robin ook toegepaste werken. Zo gebruikt hij eveneens keramische tegels en sculpturen.

De tentoonstelling opent op zaterdag 11 juli en loopt tot zondag 27 september.

  • In juli en augustus open van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.30 uur.
  • In september open op woensdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur.

 

Wil je een bezoek brengen aan de tentoonstelling? Bestel dan zeker jouw gratis tickets via www.webshoptorhout.recreatex.be. Kies de datum en het tijdslot waarop je de tentoonstelling wenst te bezoeken en bestellen maar! De tentoonstelling bezoeken, begeleid met een gids buiten de openingsuren, is ook mogelijk. Contacteer hiervoor het Vrijetijdshuis op 050 22 07 70 of via vrijetijdshuis@torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *