Lennert Cools en Da Capo

Lennert Cools (22) uit Koekelare opende op 1 juli Da Capo, muziekles op maat, in de Oostendestraat 51.

Alhoewel Lennert in Koekelare woont, heeft hij toch Torhoutse connecties…Moeder Veerle Deketelaere, leerkracht Frans in het SMIK, is namelijk afkomstig van Don Bosco Torhout en is de dochter van Henri Deketelaere van schrijnwerkerij Deketelaere. Vader Jan Cools is wijkagent in Koekelare en is afkomstig van Middelkerke. Lennert heeft nog twee oudere zussen en een broer.

Muziekmicrobe

De muziekmicrobe kreeg Lennert al te pakken van toen hij negen was.

Lennert: “Ik speel inderdaad al gitaar sinds mijn negende en heb mij gaandeweg ook piano en drum aangeleerd. Vanaf mijn 12 jaar speel ik dan ook in rockbandjes en van 2015 tot nu vorm ik samen met mijn nicht het akoestisch ensemble: ‘PURE’.”

Eigen locatie

“Ik gaf al een aantal jaar thuis les in Koekelare maar ik besloot eind februari van dit jaar om het serieuzer aan te pakken en een pand te huren en in te richten. Na even zoeken, had ik een fantastisch pand gevonden in de Oostendestraat in Torhout maar een week na de ondertekening van het contract kwam de lockdown…”

“We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om het pand tiptop in orde te maken: lesruimtes gemaakt, akoestisch geïsoleerd, volledig herschilderd, ingericht… ”

“Tijdens die lockdown heb ik heel veel steun gehad van mijn huurbazin Georgine, de mama van burgemeester Kristof Audenaert. Ze stond altijd paraat voor alles.”

Muziek op maat voor alle leeftijden
“Wij geven hier in Da Capo muziekles op maat voor alle leeftijden en alle genres. Geen notenleer. Je kan bij ons aankloppen voor zang, elektrische en akoestische gitaar, basgitaar, drum en ukelele. Ook hebben wij een compacte opnamestudio in ons pand waarin we kleinschalige dingen kunnen opnemen voor ieder die dat wenst. Ik denk maar aan een demo voor een auditie voor the voice of iets dergelijks.”
“Wij willen met Da Capo in Torhout echt nog veel leuke dingen doen in de toekomst. We denken onder andere ook aan  muziekkampjes, workshops en een klasconcert …maar dat is toekomstmuziek  als Corona voorbij is…”

“Iedereen is welkom bij ons. Wij begeleiden ook kinderen en volwassenen met een beperking of leerstoornis omdat ik ondervind dat deze in een klassieke muziekschool vaak niet aan hun trekken komen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *