Toneelkring Sint-Rembert krijgt de titel ‘Provinciaal genomineerd gezelschap’

TP01    TP02    TP03

Drie theatergezelschappen geselecteerd voor de finale van het Provinciaal Theaterfestival in 2016

In 2014 startte de nieuwe cyclus van het Provinciaal Theaterfestival. Elf gezelschappen werden geselecteerd voor deelname aan het festival. Een zeskoppige jury, bestaande uit Piet Arfeuille, Lieven Debrauwer, Charlotte Desomviele, Marilou Mermans, Ellen Stynen en Kurt Vandendriessche, bezocht van elk gezelschap een auditievoorstelling.

De deputatie bekrachtigde het advies van de jury, en stuurt hiermee de drie hoogst genoteerde theatergezelschappen naar de finale van het Provinciaal Theaterfestival in 2016:

  • Koninklijke Toneelgroep Streven Vichte, geselecteerd met ‘Parabel van wat ons toekomt’ in regie van Lore Waignein
  • TG BIT Izegem, geselecteerd met ‘SALUT’ in regie van Steven Duyck
  • Toneelkring Sint-Rembert Torhout, geselecteerd met ‘Trouwfeesten en processen’ in regie van Luc Descheemaeker.

Deze drie gezelschappen brengen tijdens de finale op 10, 11 en 12 juni 2016 elk een nieuwe voorstelling in Theater Malpertuis te Tielt. Gekoppeld aan deze selectie ontvangen de finalisten een finalepremie, alsook een geldprijs naargelang de behaalde plaats in de finale.

Het provinciebestuur hecht een groot belang aan de amateurkunstenbeleving in de provincie. Het Provinciaal Theaterfestival is daar onderdeel van. Het provinciebestuur organiseert dit Theaterfestival voor de derde keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *