Kinesist Dirk Verhelst wil praktijk uitbouwen tot gezondheidscentrum

Dirk Verhelst heeft zijn kinepraktijk in de Aartrijkestraat 34, aan de overkant van het stadskantoor. Als ligging kan dat uiteraard tellen maar er zijn nog andere redenen waarom de zestigjarige kinesist in de kijker loopt. Hij is emokinesioloog, maakt gebruik van het andullatie therapie systeem en streeft een totaal therapie na. Logisch dus dat hij zijn praktijk wil uitbouwen tot een centrum waar gezondheid en welzijn centraal staan.

KineVerhelst01    KineVerhelst03    KineVerhelst04

Dirk Verhelst is vanaf 1978 actief als kinesist, eerst in loondienst en vanaf 2000 als zelfstandige. Vier jaar geleden ruilde hij Lichtervelde voor Torhout. “Ik ben klassiek geschoold als kine maar ervoer al snel dat een lichaam meer is dan alleen het klinische aspect. Daarom maak ik ook gebruik van elementen uit de Chinese geneeskunde en ben ik aanhanger van een holistische kijk: de mens als eenheid van lichaam en geest.”

KineVerhelst05    KineVerhelst06

Kinesiologie

Kinesiologie is ontstaan in de jaren ’60 in de Verenigde Staten, en is een methode die tot doel heeft het versterken of herstellen van de vitaliteit van een persoon op structureel (lichamelijk), biochemisch-ecologisch, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch vlak. De spiertest tracht de energetische respons van de spier te voelen. Het is een natuurlijk instrument voor biofeedback, dat toestaat de verschillende vormen van stress in de persoon te “meten”, en op het einde van de sessie de efficiëntie van de correcties te verifiëren. “Via eenvoudige spiertesten, gaan we naar de oorzaak en de oplossing van uw problematiek”, zegt Dirk. “Wij maken gebruik van “Emokinesiologie” en “E-coaching” om de patiënt terug te leiden naar een verhoogd fysiek, mentaal en emotioneel welzijn.”

Andullatie

Op de website van Dirk Verhelst lezen we: “Ik help u graag met acute of chronische nek- of rugklachten, pijn aan de schouder, knie of heup. Mijn aanpak en behandelingswijze zijn bedoeld als een stap naar beter functioneren, naar een beter evenwicht bij lichamelijke spanningen, een stap in de richting van pijnvrij bewegen.” Het andullatie therapie systeem past perfect in dit plaatje. Andullatie is een natuurlijke methode voor pijnbestrijding, het resultaat van buitenlands en Vlaams wetenschappelijk onderzoek. Tijdens een sessie ervaart de patiënt infraroodwarmte en masserende trillingen doorheen het lichaam. De massage gebeurt via de onderste ledematen en in een rugvriendelijke houding. Andullatie verzacht de pijn maar geneest de ziekte niet. Werkzaam bij: chronische lage rugpijn, osteoporose of botontkalking, menopauze, lage minerale botdensiteit, pijnlijke gewrichten, zwakkere en pijnlijke spieren en neurologische aandoeningen.

Hartcoherentie stressreductietechniek

Vanaf september pakt Dirk Verhelst uit met de hartcoherentie stressreductietechniek. Gedurende acht weken wil hij in 1 à 1,5 uur een techniek aanleren om stress te beheersen. “Ook interessant voor mensen die aan obesitas lijden door stress”, zegt Dirk. “Zo wil ik mijn praktijk uitbouwen tot een centrum voor gezondheid en welzijn met sprekers en workshops waar naast klinische zaken ook ruimte is voor complementaire technieken en inzichten.”

Kinesist Dirk Verhelst
Aartrijkestraat 34
8820 Torhout
0476 24 66 95
info@kinesistdirkverhelst.be
www.kinesistdirkverhelst.be

One thought on “Kinesist Dirk Verhelst wil praktijk uitbouwen tot gezondheidscentrum”

 1. Geachte heer Verhelst

  Ik heb de voordelen van emokinesiologie al aan de lijve mogen ondervinden. Helaas is de verstandhouding met mijn huidige therapeute niet echt gezond meer te noemen en ben ik op zoek naar een nieuwe therapeut.
  Door gezondheidsproblemen heb ik het financieel niet breed en daarom speelt het financiële aspect ook een grote rol.
  Daarom werd ik graag op de hoogte gebracht van de toegepaste tarieven voor emokinesiologie.
  Met dank bij voorbaat.
  Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *