Informatievergadering ‘Torhout middagstad voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker’

Torhout werd geselecteerd als middagstad voor de 1000 km van Kom op tegen kanker.  Dit betekent dat op 8 mei 2016 en da’s op Moederdag, alle fietspelotons van Mechelen naar Torhout fietsen, hier tegen de middag neerstrijken en ofwel middagmaal nemen ofwel aflossen met de volgende fietser van hun team die dan kort na de middag terug richting Mechelen vertrekt.

KOK
Wie de 1000 km al eens meemaakte weet dat deze middagstop echt een hartverwarmende gebeurtenis is, zowel voor de vele deelnemende fietsers, hun entourage als de mensen van de lokale gemeenschap zelf.
Er zijn vier middagsteden (donderdag: Mol, vrijdag: Tienen, zaterdag Eeklo en zondag Torhout).  Tussen die 4 steden wordt een ludieke competitie opgezet: de gemeente die er in slaagt om de langste erehaag te vormen om de fietsers te verwelkomen, die krijgt de wisseltrofee: een vol fietswiel met het logo van de 1000 km van Kom op tegen kanker waarmee een van de wegkapiteins de hele 1000 km aflegt.

Informatievergadering op 21 oktober

De organisatie rekent op de massale medewerking van verenigingen en inwoners .  Ze zoeken:
zoveel mogelijk mensen die de fietsers verwelkomen, mensen die willen helpen als vrijwilliger bij de op- en afbouw, verenigingen die ten voordele van Kom op tegen kanker een standje willen uitbaten in het evenementendorp, verenigingen die voor animatie kunnen zorgen  tot de fietsers er zijn, mensen die willen helpen bij de fietsenstalling, bewaking van parkings, bij het middagmaal, kinderanimatie, enz…

Wie zich geroepen voelt om mee te werken of wie voorstellen heeft kan zich melden bij Heidi Trio (heidi.trio@torhout.be) en/of is zeker welkom op de informatievergadering die plaats vindt op woensdag 21 oktober om 20 uur in de raadszaal van het stadhuis op de Markt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *